2016/07/04

Představujeme / Severský pokojík pro miminko exkluzivně přímo z Dánska

Blogerka Markéta, kterou určitě znáte z blogu Mit liv er smukt, miluje nordic styl, bílou barvu, čerstvé květy, ale ze všeho nejvíc svou rodinu. Pojďte se s námi podívat přímo do Dánska, do Meccy nordic stylu, jak Markéta zařídila pokojík pro svého druhorozeného syna. 



Vítejte v dětském pokoji Alberta!

Představy o tom, jak by měl pokojíček vypadat, Markéta měla už chvíli potom, co zjistila, že je těhotná. Během těhotenství pak už jen Albertův pokojík ladila k dokonalosti. A jaké barevné kombinace a vzory vybrala? „Černobílý, minimalistický základ, který otevírá dveře kreativitě, nápaditosti a všestrannosti jsem obohatila o pár barevných, střídmých odstínů a zvířecích vzorů. Ty najdete v celé místností nesčetněkrát."


"Malý Albert má v pokoji vše, co prozatím potřebuje. Úžasně pohodlné křeslo, na kterém ho kojím, přebalovací pult, ale i hrací zónu. Postýlka je prozatím u nás v ložnici a až syn trošku povyroste, poputuje s postýlkou k sobě do pokojíčku." Markéta zároveň přiznává, že ne vše v pokojíčku je prakticky navržené. "Pokojíček pro syna je v patře. A stejně jako dětský pokoj dcery má dřevěnou podlahu, která je sice zcela nepraktická a náročná na údržbu, ale má neuvěřitelné kouzlo." Estetika hraje občas holt hlavní roli :)


A co dál najdeme v tomto krásném severském pokojíku? "Koutku na kojení dominuje zmíněné křeslo a praktický stoleček, za který jsem ráda pokaždé, když kojím. Přes den mi slouží na odkládání pití a v noci pak na malou lampičku od A Little Lovely Company s příznačným nápisem Milk. Stěnu za křeslem jsem chtěla původně natřít šedým odstínem, ale nakonec jsem se rozhodla pro rychlejší variantu. Koupila jsem černá lepící kolečka a těmi pak stěnu vyzdobila."


Hned nad přebalovací pultík Markéta s manželem umístili poličku: "Nejen, že se hodí jako místo pro dekorace, obrázky či svítící light box, ale krásně poslouží i k zavěšení hracího kolotoče nebo oblečení pro miminka. 



Markétu baví tvořit a ve chvíli, kdy nenajde dekoraci, která by ji oslovila, sama si ji jednoduše vyrobí: "Jeden takový jednoduchý závěsný kolotoč jsem si vytvořila sama. Dřevěné ramínko jsem natřela načerno a pak na niť navlékla malé zvířátka a flícové kuličky. Výsledek byl hotov za pár minut a malý Albert je z něho nadšený." 


A jak Markéta vyřešila hrací koutek? "Je neuvěřitelné, kolik toho dokáže obyčejná deka, polštáře a girlanda vykouzlit. Hračky máme schované v Lego boxech, deky a  další polštářky v papírovém pytli Tellkiddo. Úžasně praktické a vše je hned po ruce."



V pokojíku je zkrátka vše, co je potřeba… A tatínek aspoň ví, kde Markétu a obě své děti hledat, když přijde domů. Albertův pokojíček se stal totiž místností, kde se schází cela rodina. "Já kojím malého v křesle a dcera s mužem si hrají na dece. To si pak vždy říkám, jaký to byl príma nápad tam něco takového udělat."

No, není to úžasná inspirace? Také čekáte druhého potomka a přemýšlíte, jak to u vás v bytě vyřešíte? Napište nám do komentáře, těšíme se na vaše nápady a zkušenosti :)

Krásný den přeje Markéta & Nordic Day

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Přesně tak, stylový pokojíček se spoustou originálních nápadů :)

      Vymazat
  2. chceme se na chvíli stát albertem! <3

    tomáš a pavel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je i moje tajné přání :) Krásný den! Petra, Nordic Day

      Vymazat
  3. Je to nádhera, zařídím takto podbně pokojíček pro naše tři děti. Úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéta má úžasný vkus a ještě lepší nápady! Přejeme hodně sil, inspirace a kreativity pro zařizování nového pokojíčku :) A budeme moc rádi, když se s námi pak alespoň prostřednictvím fotografií podělíte o výsledek :) Přeji hezký den, Petra, Nordic Day

      Vymazat
  4. Na oko opravdu krásné, ale po čase zjistíte, že to spíš děláte proto, že se to líbí vám. Přeci každé dítě má rádo barvy. Tím nemyslím přeplácaný barevný pokojíček, ale tohle není pokoj pro dítě, co se týká barev,nýbrž pokoj pro rodiče. Mít vsechno jen šedé a černé, to nechce žádné dítě. Tak jsme nakonec usoudili, že je přeci jen potřeba pokojík rozveselit :) Hezký den všem, N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkujeme za komentář. Je možné, že máte pravdu a že si Albert za nějakou dobu postaví hlavu a bude chtít celý pokojíček například v modré :) Alespoň bude důvod pro nový styling a my Markétu budeme moct poprosit o další inspirativní článek :) Přeji Vám krásný den, Petra, Nordic Day

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)