2015/04/24

Dekorujeme / Minimalistická pracovna

Nejvíce času trávím ve své domácí pracovně, kde pro Nordic Day tvořím grafiku, starám se o Facebook a píšu pro vás články na blog. A proto jsem se rozhodla vytvořit nový styling právě zde. Vybrala jsem si tak pouze doplňky a dekorace, které jsou absolutně mými největšími favority a přála bych si je mít ve své pracovně snů...

Na focení pro blog je skvělé, že můžeme spoustu věcí vidět v reálu, rozbalit jako pod stromečkem všechny ty designové obaly, posoudit jejich kvalitu a pomazlit se s nimi. Nejhorší potom je se s nimi loučit. A to mi věřte, že s těmito kousky mi to půjde velmi těžko!



Mám ráda geometrii, grafické prvky, přírodní materiály a jednoduchost. A samozřejmě pořádek! Proto jsem vybrala jako základ velký mramorový tác od Madam Stoltz na nejrůznější drobnosti, praktické doplňky, které v pracovně nesmí chybět a také dekorace dotvářející atmosféru.



Jsou jimi pohlednice od mé oblíbené kaligrafické umělkyně Ylvy Skarp, dokonalý typografický nástěnný obraz Smile od Bloomingville nebo minimalistické hodiny Nature Wood zastupující prvek dřeva.



Dřevo se také opakuje na svícnu White Wood od Madam Stoltz a geometrickém od Bloomingville, jenž zpříjemní se zapálenou svíčkou práci ve večerních hodinách. A ze dřeva je i absolutně stylové pravítko trojúhelník Design Letters Black a zároveň nezbytná pomůcka, kterou využívám obzvlášť často při nákupu přes internet. Nádherný notes White Marble z nové kolekce By Nord jsem sice z blízka nevyfotila, ale je to natolik originální kousek, že věřím, že bude z e-shopu brzy pryč ;-).



Jako "kelímek" na tužky jsem tentokrát využila malou porcelánovou vázu Agnes od Normann Copenhagen, jejíž větší sestru také velmi dlouho obdivuji. Je totiž jednou z těch nadčasových designových ikon, která vždy upoutá pozornost a nikdy neomrzí... No a drobnosti jako washi pásky nebo cool kancelářské klipsy Gold jsem uložila do malé porcelánové mini misky Geometry White, protože by bylo přeci škoda je schovávat.



Poprvé jsem také měla možnost seznámit se s porcelánem House of Rym. Ten Vám už Martina Jelínková nafotila ZDE. Hrneček se vzorem Grey Petal je rozhodně můj něžný favorit a byla bych ráda, kdyby mi dělal s horkým nápojem společnost každý den. Stejně tak mosazné lžičky Brass od Ferm Living. Ty přesně splňují to, o čem jsem psala na začátku - dokonalé balení, skvělá kvalita a ten design!!! Takový kousek asi opravdu neopustím, protože jsem se do nich beznadějně zamilovala!



Na stejné úrovni je rozhodně i tento stylový set tužek Le crayon à papier pocházející z francouzského studia Be-Poles. Vznikly jako další doplněk k legendárnímu papírovému pytli Le Sac en Papier s tím rozdílem, že tyto už jsou opravdu moje. Protože mají různé stupně tvrdosti, více než jako luxusní dekoraci je opravdu využijí kreslíři a výtvarníci, a ocení jejich kvalitu především při tvorbě. Uvnitř v nádherné krabičce navíc skrývají ještě druhou sadu obyčejných tužek z přírodního dřeva pro běžné užití. To jste jistě nevěděli, že? :-)

Tak a teď už jen vše opět sklidit, pečlivě zabalit a poslat zpět do Nordic Day. Nebo si raději udělat radost dalším kousek a přiblížit se tak o něco blíž mé vysněné pracovně???

O mých srdcovkách už víte. Proto jestli budete mít chuť, napište mi o těch Vašich, které byste si přáli mít nebo už máte v pracovně své. Budu se těšit!

Mějte se fajn, zdraví Šárka a Nordic Day.

1 komentář:

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)