2014/08/11

Cestujeme / Letní piknik v zahradě

Také trávíte nejraději v létě čas venku? A už jste někdy byli na pikniku? Já nedávno, moc jsem si jej užila a samozřejmě vám vše vyfotila. Inspirujte se a uvidíte, že stačí opravdu málo na lehký oběd v trávě!


Dala jsem si za úkol, že z Nordic Day vyberu jen na piknik věci praktické, lehké a hlavně aby se mi všechny vešly do tašky na rameno. A tak se opravdu stalo. Do větší prostorné slámové tašky od Tine K Home jsem zabalila deku, dřevěné a melaminové nádobí, příbory a osobní věci. Do menší taštičky všechny dobroty společně s delikatesami od Nicolase Vahého, které jsem si přála nejvíce ochutnat.


Venku bylo opravdu teplo, a proto jsem vyrazila do ovocného sadu schovat se do stínu stromů. Měla jsem spoustu malých pomocníků, jenž si obvykle raději držím pěkně od těla, ale zatnula jsem zuby....


...a rozbalila velkou měkoučkou prošívanou bavlněnou Black Stripes deku od Tine K Home, na kterou jsem rozložila všechny dobroty. A focení mohlo začít.


V létě se neobejdu venku bez slunečních brýlí a velkého vzdušného šátku, který mi slouží jako pareo nebo přehoz přes ramena, když hodně pálí sluníčko. Proto jsem vybrala tento vlněný šál Black Print Tine K s krajkovým potiskem, který je na letní počasí jako stvořený. Když jen tak lenoším a nechávám své myšlenky volně plynout, obvykle mi nesmí chybět zápisník Phantom se stylovým perem, do kterého ty nejdůležitější nápady potřebuji hned zachytit.


Výborně praktické na většinu dobrot se ukázaly být úložné dózy Harlequin, do kterých jsem některé dobroty musela schovat před mravenci. Jinak vše probíhalo bez problému.


Na čerstvý chléb jsem se vybavila černobílou utěrkou Lovebirds, aby déle vydržel, a krájecím prkénkem od Ferm Living, společně s bambusovými příbory od Madam Stoltz. Ty ladily také s miskou a talířky z mangového dřeva od HK living, a do přírody se myslím skvěle hodí. Navíc jsou lehoučké a neuvěřitelně voní uzeným kouřem! Zřejmě díky povrchové úpravě a já jsem se té vůně opravdu nemohla nabažit :-).


Ideální na letní piknik je také melaminové nádobí od Design Letters, které oceníte především s dětmi. Já jsem využila talířky a hrnečky na borůvkovou limonádu ve stylové lahvi. V tom horku mě hezky osvěžila.


Ze všeho nejvíc jsem se těšila na fantastické nepečené čokoládové lanýžky s křupavými pistáciemi (ten malý hnědý bobeček vlevo na talířku a na růžovém papírovém ubrousku Chocolate ve stylových pruhovaných obalech na fotce se šátkem), o které jsme se s manželem doma doslova poprali. Jsou plné lahodného kakaa, takže pokud jste milovníky čokolády jako já, musíte rozhodně ochutnat!


A samozřejmě na vynikající konfit z fíků s vlašskými ořechy, který chutná nejlépe s čerstvým lehkým celozrnným chlebem nebo opečenou bagetkou, společně s plísňovými sýry.


Na závěr jsem si konečně pochutnala! Byl to pro mě krásný zážitek a jedno z nejpříjemnějších focení pro blog Nordic Day vůbec. Tak doufám, že je to z fotek cítit a piknik jste si užili společně se mnou ;-).

Naviděnou příště!
Šárka

7 komentářů:

  1. Šári, to je zas tak všechno vymazlené do posledního detailu, že mám chuť si všechnu tu krásu koupit! Ta proužkatá deka, bože můůůůůj! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani tak to jsem ráda, že se líbí. To z nám, s takovými skvosty je opravdu radost pracovat a deka tím, že je prošitá je neskutečně pohodlná! Děkujeme za návštěvu a s Martinou moc zdravíme ;-)

      Vymazat
  2. Užili a moc se mi to piknikování s tebou líbilo a fotky super!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani jsme moc rádi i za příjemnou návštěvu, děkujeme!

      Vymazat
  3. Milá Šárko, opět nádherné fotky, díky za úžasný příspěvek, v dnešním uplakaném dni mě moc potěšil a zahřál.;) Na takový piknik bys mě nemusela přemlouvat ani vteřinku!:)) Pa, Veronika. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veroniko, s tím sluníčkem pod stromy to byla opravdu velká improvizace, ale děkuji a jsem ráda, že zpříjemnil deštivý den. Já bych taky hned šla znova ;-). Krásný den

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)