2014/08/21

Představujeme / Tine K Home

Ačkoliv dánská značka Tine K Home je díky Nordic Day k dostání u nás v Čechách poměrně krátkou dobu, určitě ji znáte už dlouho. Protože její neobyčejně obyčejné kousky se objevují téměř v každém skandinávském interiéru a díky typickému designu a nezaměnitelným vzorům je na každé fotografii okamžitě neomylně poznáte. Také Vás okouzlily a rádi byste se o Tine K Home dozvěděli více? Právě dnes Vám tuto osobitou značku společně s její zakladatelkou představíme!


Značka Tine K Home byla založena v roce 1999 designérkou a milovnicí krásných věcí Tine Kjeldsen a jejím manželem Jacobem Fossumem. Po své zakladatelce rovněž převzala své jméno, protože je prostě její velkou srdeční záležitostí a odrazem celého jejího života. Manželé žijí společně v Funenu se svými třemi dětmi Klarou, Tilde a Kondrádem ve starém nádherném bílém domě obklopeni nejoblíbenějšími kousky ze svých kolekcí, do kterého s námi můžete nahlédnout.

Jak už bylo řečeno, ve všech produktech se odráží velká vášeň Tine k bytovým doplňkům a dekoracím, její smysl pro krásu, dávné vzpomínky, rozličné kultury a velké příběhy, na základě kterých vše vzniká. U Tine K Home naleznete bytový textil, stylový nábytek a bytové doplňky inspirované jejími cestami Vietnamem, Marokem nebo Indií. To vše tvoří jedinečný skandinávský styl s nádechem orientu, luxusu, originality a útulnosti, který je tolik jedinečný!

Produkty Tine K Home se také vyznačují velkým podílem ruční práce. Proto je každý kousek skutečný originál, nese si svoje specifické znaky a Vy tak ucítíte vůni dálek zejména z typické malované keramiky. A třeba si i představíte, jak jej někdo s láskou na druhém konci světa pro Vás zdobil. Není to úžasné?

I když je Tine K Home nyní velkou a známou značkou, za jejím zrodem stojí dlouhá cesta. Tine Kjeldsen milovala tvoření už od malička, hrála si s barvami a snažila se kolem sebe vytvářet příjemnou atmosféru pomocí zútulňování svého dětského pokojíku. Když se přestěhovala do svého prvního vlastního apartmánu a začala s velkým zápalem zabydlovat i ostatní místnosti, bylo jasné, že u dekorování interiérů už zůstane. Již ve 22 letech si Tine otevřela svůj první obchod s bytovými doplňky nejen ve skandinávském stylu, ale také se zajímavými solitéry s vintage prvky z Francie. Tak vybudovala nový jedinečný styl. Poté začala navrhovat své vlastní produkty. Vždy šla tak trochu proti proudu a to se jí nakonec vyplatilo. Vytvořila unikátní mix stylů blízký milovníkům bytového designu z celého světa a stala se jednou z nejúspěšnějších interiérových značek současnosti, která si vždy drží svůj styl.






Nová letošní podzimní kolekce je toho opět důkazem. Brzy ji najdete také u nás na Nordic Day a budeme i tentokrát moc rádi, když nám s výběrem těch nej kousků pomůžete! :-) Celý nový katalog si můžete prohlédnout ZDE.

Užijte si inspiraci a pokud byste Tine chtěli poznat ještě více a pokochat se její nádhernou kolekcí, udělejte si na chvilku čas, uvařte si něco dobrého a podívejte se na tento příjemný rozhovor...



Krásný den přeje Šárka a Nordic Day.

2 komentáře:

  1. Značku Tine K Home mám moc ráda právě pro její rozmanitost, je to pro mě takový "romantický" skandinávský styl ;-). Nejvíc se mi líbí jejich svícínky Facet, neznám hezčí, a také proužkovaná keramika a textil.

    OdpovědětVymazat
  2. Veroniko naprosto souhlasím a říkám si, kolik variant Facet svícínků ještě bude, už je nemám kam dávat! :-) Textil a keramika je opravdu nej. Krásný den a moc děkujeme za návštěvu ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)