2014/03/23

Inspirujeme se / Trendy letošního jara

Jaro je konečně tady! Venku se na nás směje sluníčko čím dál víc, zimní bundy už snad opravdu nebudeme potřebovat. Určitě se chystáte pořídit si pár nových kousků do svého šatníku i jarních dekorací a doplňků k vám domů. Pokud vás zajímá, co právě letí a jaké nové trendy si pro nás připravily naše nejoblíbenější skandinávské značky jakými jsou třeba Bloomingville, Ferm Living nebo House Doctor, jste u nás správně! :-)

Jako každý rok a naštěstí pro nás se spousta trendů prolíná a pokračuje nadále i do jarních kolekcí. Opět se tak z materiálů objeví na scéně bílý mramor, dřevo v přírodním ostínu nebo kov v barvách mědi a zlata. Pokračují také geometrické i aztécké vzory, barevné ombré, batika a ruční potisky zejména textilu, který občas znovu září neonovými barvami. Lámou se plochy keramických váz, svícnů a květníků, ohýbá se kov na světlech i nábytku, některé produkty se lakují barvou částečně nebo jenom uvnitř, ale hlavně se kombinují kontrastní materiály, zjednodušují formy a zesvětlují barvy. Z toho máme radost největší! Takže pokud se vám na jaře podaří do interiéru vnést trošku pudrově růžové, mintové, meruňkové, lososové nebo světle žluté s šedou společně s dvoubarevnými doplňky ideálně v kombinaci dřeva a kovu korunované výrazným geometrickým solitérem, rozhodně máte vyhráno! ;-)

A ještě nesmíme zapomenout na to nejdůležitější - na květiny! Opulentní aranžmá také zde vystřídal minimalismus. Ať už si vyberete cibulovinu, květinu řezanou nebo jen list zelené rostlinky či pučící větvičku, pořiďte jí originální, ale jednoduchou nádobu, která pouze podtrhne její krásu...



Nová jarní kolekce od Bloomingville je tento rok opravdu moc povedená a zahrnuje snad absolutně všechny současné trendy. Vše je krásně vidět na tomto stylingu tvořeného samými stylovými dekoracemi, kde se stal znovuobjeveným materiálem především korek.


Tady je zase skvělý příklad elegantního aranžmá se zelenou rostlinkou monstery v květníku s lomenými plochami a vázičkami s geometrickým potiskem v jemné mintové barvě. Tu největší najdete TADY ;-).



Lineární vzory trojúhelníků, decentní barevnost a typografie se u Bloomingville letos objevuje i na kobercíh a předložkách, nejsou úžasné?


Nádherný příklad využití jarních barviček naleznete rovněž u Ferm Living. Velmi efektní poličky s nejrůznějšími tvary v kombinaci přírodního dřeva a stříkaných ploch tento rok najdete letos u téměř každé skandinávské značky! Jsou velmi variabilní, dají se různě skládat, stohovat a navíc jsou praktické. Je jedno, jestli je použijete na hračky do dětského pokojíčku nebo do obýváku na výstavu designových dekorací, budou vás bavit opravdu kdekoliv.


Typické trojúhelníkové vzory nesmějí chybět ani na textilu, který se s příchodem jara rozehrál v nádherných barevných kombinacích. Nebojte se barviček a pusťe je k sobě domů! :-)



House Doctor následuje vlnu minimalismu a kombinuje různé materiály i na nábytku. Křesílka s kruhovým sedákem jsou rovněž velkým hitem domů i na zahradu...


A tady opět zatažené pastelové tóny, geometrie, minimalismus a industriální prvky. Závěsné světlo je opravdovým skvostem a skvělým příkladem, jak moc se letos můžete odvázat! Troufnete si? Nebo módním trendům naopak vůbec nepodléháte a zůstáváte věrní svému stylu? Já tak od obojího trochu ;-).

Krásný nový týden přeje Šárka a Nordic Day


PS: Všechny jarní novinky nejen od Bloomingville, Ferm Living a House Doctor můžete sledovat u nás na e-shopu ZDE. Spousta jich už dorazilo a další stále vybalujeme, rozhodně se bude na co těšit :-).

4 komentáře:

  1. Poličkám tedy hodně fandím! Jarní kolekci jsem samozřejmě už na e-shopu okukovala a jsem naprosto nadšená:) Letos na jaře mě potěšila hlavně vlna té pudrové růžové - tu já teda můžu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme rádi, že se líbí! Je toho hodně a vždy těžké vybrat. Lepší barva než tahle růžovka letos ale opravdu být nemohla, taky ji milujeme ;-). Fajn pondělí a děkujeme za návštěvu! :-)

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)