2014/03/30

Dekorujeme / Jarní květiny 3 x jinak

Také se teď u vás doma neobejdete bez jarních cibulovin a květin? Ať už je milujete proto, že vám přinášejí dobrou náladu, krásně voní nebo jen oživí interiér zářivými barvičkami, co takhle je tentokrát zkusit uložit trošku jinak než do klasických květníků? Máme pro vás pár vybraných kousků, které najdete u nás na Nordic Day nebo v podobném stylu určitě i u vás doma. Ale můžete popustit dál uzdu svojí fantazii a vyrobit si netradiční nádobu na tyto krásky v podstatě z čehokoliv ;-)...


1/ Černobílá příroda
Jednoduché elegantní latté cups By Nord s černobílými motivy ptáčků máme ze všeho nejraději na jakékoliv dekorace. V hrníčcních vyniknou především květinky s nižším vzrůstem - chudobky nebo macešky. Protože na přírodní černobílé vlně pokračujeme, naaranžovaly jsme je na kulatou podložku s potiskem březové kůry společně s bílými skořápkami vajíček. Pokud nemáte zrovna bílá vajíčka, můžete hnědá přetřít balakrylem jako my :-)





2/ Žlutomodrá svačinka
Ani servírovací misky nemusí sloužit jen na oříšky, sušenky nebo ovoce. Můžete je použít také na drobné jarní cibuloviny rostoucí v trsech a zasadit je do misky přímo s hlínou. Obvykle není žádná navíc potřeba, stačí naopak trošku z balu ubrat. Vodního kamene se bát nemusíte. Až budete chtít kytičky přemístit, odstraníte jej pomocí octa odmočením ;-). My jsme do větší ručně malované keramické misky Tine K Home naaranžovali žluté hyacinty, ale krásně budou vypadat také modřence nebo krokusy. Aby hlína v misce nebyla vidět, zakryli jsme ji sušenou tilandsií. Jak vidíte, vajíčko v menší mističce už není třeba malovat, vše stačí jen dozdobit peříčky...





3/ Mramor a růžová
Minimalistické zátiší v kombinaci chladného kamene a divokých barev skalkových tulipánů si můžete vytvořit kdekoliv. Tentokrát jsme ale na cibulku použili opravdu netradiční obal. Je jím skleněný svícen s mramorovým podstavcem, ve kterém je prostor pro čajovou svíčku. Tam jsme ukryly očištěné a zkrácené kořeny cibulky tulipánu a dle potřeby dolévaly vodu, až nám vykouknul tento krásný květ :-). Dekorativní domeček z mramoru vám bude tvořit se skleněným svícnem dokonalý pár. A pokud se rozhodnete použít místo tulipánů hyacinty, rozhodně také uspějete ;-).




Využít můžete dále třeba různé košíky, plechovky nebo skleněné vázy, dřevěné bedýnky či plata od vajíček. Nápadů je spousta, záleží jen na vás, který si vyberete. Jestli máte nějaký zajímavý, napiše nám o něm, rádi se inspirujeme.

Pro všechny případy klasické květníky a vázy naleznete TADY :-).


Mějte pohodový nedělní večer a děkujeme za vaše návštěvy!
Šárka a Nordic Day


6 komentářů:

  1. Sarka, krasne inspiracie aj fotky...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani jsme rádi, že se líbí a inpirovaly! Hezké jaro přejeme.

      Vymazat
  2. Ano, krásná inspirace! Děkuji za květinové potěšení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni mi za návštěvu, květin není nikdy dost, že? :-)

      Vymazat
  3. Šári, nádherné fotky !!!!! Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko děkuji i za návštěvu, krásný den :-)

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)