2018/02/08

5 důvodů, proč zařídit dětský pokoj ve skandinávském stylu

1. Doplňky a barvy, které spolu ladí


Skandinávský styl se stal velmi rychle fenoménem českých domácností. A není se čemu divit. Typickým znakem skandinávského stylu je bílá, černá a šedá barva, dřevo, všechny odstíny pastelových barev a originální doplňky v jednoduchých liniích. Proto se tolik hodí jako styl do dětského pokojíčku. Aby se v něm děti cítily dobře, rády si v něm hrály a pokoj byl jejich útulnou skrýší. Doplňky hrají velmi důležitou roli právě v dětském pokoji. Umí jej zútulnit, poskytnout dětem pocit, že jsou ve svém pohádkovém království a některé doplňky jsou vlastně parádní hračky.

S kufříky od Bloomingville jsou i mráčky radostí



Každá malá parádnice ocení koutek, který je jako stvořený na parádění. A v takovém koutku nesmí chybět rozkošné zrcadlo ve tvaru ananasu. Roztomilá pokladnička ve tvaru tučňáka bude nejen krásnou dekorací, ale naučí děti šetřit si své korunky na velké radosti. Jestli se v dětském pokojíčku najde místo, splňte dětem jejich sen a pořiďte parádní stan. Bude to jejich nejvíc nejlepší skrýš. Krásnou dekorací a zároveň hračkou můžou být i dětské kufříky. Třeba dětský kufřík Ghost. Krásně se s ním hraje a je skvělým pomocníkem, když malý dobrodruh pojede k babičce nebo na výlet. Všechny své poklady si může vzít s sebou.

2. Nadčasovost a světlé barvy


Díky nedostatku přirozeného denního světla jsou bílé stěny u seveřanů praktickou nutností. Mohlo by se zdát, že bílé zdi budou působit nudně, ale bílé zdi místnost opticky zvětší, bílá působí čistě a můžete si vyhrát s doplňky, které po obměně změní vzhled pokoje, a to je lehčí, než pokoj opět vymalovat. A vezmeme to pěkně od podlahy. Protože koberce, závěsy a povlečení jsou v dětském pokoji hlavní body, které můžete barevně ladit.

Pro nejlepší spánek připravila designová značka Bloomingville kolekci Mini. Je plná něžných motivů a jemně pastelových barev, které se k sobě krásně hodí. Koberce Fox a Fawn Blush zútulní každý dětský pokojíček. Povlečení pro děti Mouse vybízí k nejsladším snům a těšení se do hajan. Spící myšku doplňuje nápis: "May you touch fireflies and stars, dance with fairies and talk to the moon," což v překladu znamená "Můžeš se dotknout světlušek a hvězd, tančit s vílami a povídat si s měsícem."

 

3. Minimalismus a vzdušnost



Abychom v dětském pokoji dosáhli hlavního rysu skandinávského stylu, je potřeba zajistit dostatek úložných prostor a schovek, kam můžeme dítku schovat všechny hračky a další poklady. Všechno hravě schová rozkošný box na hračky od Bloomingville. Box je opatřený kolečky, aby bylo možné jej kdykoliv podle potřeby přemístit. Navíc není jen praktickým boxem. Je i krásnou dekorací. Zdobí ho ilustrace zvířátka a černý anglický nápis. Box pro holky Otter/Octopus Rose má uvnitř růžovou barvu s puntíky a klučičí box Bear/Fox Blue je uvnitř pastelově modrý.

 

4. Pastelové barvy a designové lahůdky


Police String by v dětském pokoji neměla chybět!
Pro doladění seversky zařízeného pokoje nezapomínejte na rostliny. Menší děti rády ochutnají kdeco, proto květiny umístěte mimo jejich dosah. Úžasné budou na policích v krásných květináčích. Pro tyto účely můžete využít roztomilé mističky a keramické šálky. Nám v Nordic Day se osvědčil ikonický policový systém String, který se stal stálicí švédských domácností. Jednoduchá konstrukce, minimalistický vzhled, maximální funkčnost a variabilita jsou znaky, které String proslavily. Police String White je ideální do skandinávsky laděného pokoje a je skvělou volbou pro umístění rostlin, protože na ně děti nedosáhnou. Volte převislé rostliny, které umístíte  do hravých obalů. Skvěle se budou vyjímat v mističce na nožkách Bear a mističce na nožkách Fox.



1. Miska Bear
2. Police String
3. Miska Fox

 

5. Stěny ozdobené skandinávskou harmonií a klidem



Skandinávský styl působí harmonicky a uklidňujícím dojmem. Proto je velmi často zvolený pro zařízení dětského pokoje. Vliv barev na mysl člověka je již prokázaným jevem, takže výrazné barvy nejsou do dětského pokoje to pravé. I my dospěláci se nejlépe cítíme v přírodě, kde na každém rohu vidíme krásné přirozené barvy napříč ročním obdobím. Nechte děti užívat si své království, ve kterém se budou cítit příjemně. Nechte zdi vyprávět pohádku snových bytostí, které žijí v nebeském království a stanou se nejlepšími kamarády vašich ratolestí. Charlie bydlí na vzdáleném ostrově Green Sconce

Rád se toulá po čarovných pěšinkách, zná každé zákoutí i skulinku. Rád vypráví ty nejkrásnější příběhy. Na ostrově, který je skrytý ve spletitých kořenech starého dubu, se poznali dvě duše a vzniklo nejpevnější přátelství s křídly. Cestují spolu mezi jednotlivými plovoucími ostrůvky a zažívají úžasná dobrodružství. V tajemném lese, kde potkáte nejkrásnější víly, se toulá malá srnka. Není to ledajaká srnka. Tahle vidí do budoucnosti! Na prosvětlené mýtině se setkává s ptačími přáteli, aby si vyprávěli pohádkové  příběhy.

Nádherné plakáty i tapety MRS. MIGHETTO




Že i černobílý plakát může být skvělou volbou do dětského pokoje svědčí akvarelový tisk Mini Killer Whale. Plakát je je od švédské umělkyně Magdaleny Tyboni, která tvoří chic černobílé akvarely. Další černobílou krásou je plakát Moon, který bude originálním a velmi milým kouskem dětského pokoje. Spící měsíček doplňuje anglický nápis "love you to the moon and back". V roztomilém designu, typickým pro holandskou značku EEF lillemor. A co by to bylo za pokojíček, ve kterém by nebyl pan Koala, který je dnem i nocí usměvavý.

Nádherný skandinávský pokoj pro kluka a oblíbený králíček Miffy i na Nordic Day

Tip Nordic Day


Stěny dětského pokoje můžete vyzdobit pomocí pohlednic a washi pásek, ze který uděláte kolem pohledů rámečky. Pro holky máme krásnou pásku Ocean Rose, která je v příjemných růžových a žlutých tónech. Pro chlapce volte jemné tóny modré a krásné podmořské motivy pásky Ocean Blue. Pro větší děti můžete sáhnout po geometrických vzorech, které najdete v nabídce japonských Washi pásek. A jestli stále nevíte jaké pohledy zvolit, jak je k sobě kombinovat, je tu sada 12 pohlednic. Dokonalá souhra motivů, pastelových barev a černé. Skvělá pro malé kluky i holky.

Sada pohledů dokonale vyladí každý dětský pokojíček


Zařizujete dětský pokoj? Jaké produkty jsou vaše nejoblíbenější? My nedáme dopustit na králíčka Miffy a police String.

Prima den přeje,
Martina a Nordic Day






3 komentáře:

  1. Nádhera!:-) Na přelomu jara/léta se budeme stěhovat do (konečně) vlastního a čeká nás první zařizování pokojíčku pro našeho Josífka. Už se na to neuvěřitelně těším. Na pokojíček opravdu snad nejvíce! Už dlouho okukuju Vaše poklady!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A že je z čeho vybírat, že? Sama nevím co dřív. :)

      Vymazat
  2. Co na to rici? Naaaadhera. To se povedlo. Ja tedy uz mam vybaveny a nejnovejsi prirustek do pokoje je tato postel s motivem policejniho auta https://www.nabytek-bmark.cz/postele/detske-postele/postel-detska-policie.html a synovi se moc libi.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)