2017/11/16

2x DIY minimalistický adventní svícen - černobílý nebo elegantní?

Umíte si představit Advent bez toho, aniž byste si každou neděli zapálili svíčku na svícnu? My rozhodně ne. Adventní svícny k předvánočnímu období patří stejně jako vůně těsta na cukroví, umazané ruce od mouky, vánoční písničky, nákupy dárků a vybírání toho nejkrásnějšího balicího papíru.  
Tradice jsou tradice, a svícnu, který každoročně vyráběla babička s nádhernými zlatými andělíčky, mašličkami, rolničkami, zvonečky a rudými svíčkami se žádný nevyrovná. Pokud však stejně jako my milujete minimalismus a i v předvánočním období vám záleží na tom, aby vše v interiéru krásně ladilo, naaranžujte si vlastní adventní svícen v nordic stylu.
A nebojte, naše DIY zvládne každý!

A my jsme už teď zvědaví, zda vám do oka padne zlatý elegantní svícen Kubus, nebo spíš černobílá stylovka od Design Letters?



Adventní svícen Kubus - elegantní minimalismus


Že je vám ikonický svícen Kubus povědomý? Není se co divit, milovníci designu jej zbožňují a proto je k vidění v celé řadě stylových interiérů. Původně jej navrhl dánský architekt Mogens Lassen již roku 1961, kdy byl funkcionalismus velikým trendem. Svícny, které byly tehdy určeny pouze pro okruh jeho rodiny a přátel, od té doby získaly status dánské designové ikony, kterou nyní můžete mít i vy.

Svícen Kubus 4 Brass

Tento designový poklad je dokonalý sám o sobě a v interiéru bude vypadat perfektně celoročně a jen tak se neokouká. A v předvánočním období jej můžete přetvořit v originální adventní věnec.
Potřebovat budete jen dlouhé elegantní svíčky a šípkovou (či jakoukoliv jinou) větvičku a případně drátek nebo nitku k připevnění na svícen.
Postup je maximálně jednoduchý. Větvičky stačí naaranžovat na svícen tak, aby tvořily kruh. Aby držely, pomozte jim tenkým drátkem nebo nitkou. Stačí připevnit v pár bodech.


Větvičky stačí na svícen jen položit, případně lehce připevnit drátkem či tenkou nitkou...


...a máme hotovo!



Další tipy

Fantazii se meze nekladou a minimalistický svícen lze proměnit v adventní věnec nejrůznějšími způsoby. Vyzkoušet můžete také:




Vánoční minimalismus s Design Letters

Dánská značka Design Letters je to pravé pro vyznavače naprostého minimalismu, čistých linií, kombinací bílé s černou a jednoduchých grafických prvků.
Pokud je právě minimalismus tím, co v interiéru milujete nejvíce, nemusíte dělat výjimky ani o Vánocích.
Připravte si stylový adventní svícen z ikonických espresso hrnečků Design Letters, díky kterému budete originální, moderní a nadčasoví, ale zároveň se nepřipravíte o tradice, jenž mají své kouzlo, ať už jsou v jakékoliv podobě.


Potřebovat budete:

  • 4 dlouhé svíčky
  • modelovací hmotu florex (k dostání ve výtvarných či floristických potřebách nebo květinářství)
  • jalovcové větvičky


Postup je stejně jako u prvního DIY jednoduchý. Modelovací hmotu rozdělte na menší části (snadno se řeže nožem), aby se vešla do kalíšků. Poté doprostřed kalíšků zapíchněte svíčky a dozdobte jalovcovými či jakýmikoliv jinými větvičkami.

Doufáme, že se vám naše DIY tipy líbily a přejeme krásný předvánoční čas.
Markéta & Nordic Day.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)