2017/07/11

DIY: Vytvořte si vlastní florárium


Pokud u vás zrovna prší, ven se vám nechce, ale zato máte chuť tvořit, tak jste tady naprosto správně. Připravila jsem si pro vás totiž DIY návod na to, jak si doma vytvořit své vlastní florárium! A až budete mít hotovo, pohodlně se uvelebte s knížkou na pohovce, srkejte limonádu a sem tam se po očku kochejte svým výtvorem...

Vytvořit takové florárium zní mnohem složitěji, než jaké to ve skutečnosti je. Zásadní je mít doma vše potřebné, ale pak už to jde ráz naráz. A výsledek opravdu stojí za to! 



Na tvorbu vlastního florária budete potřebovat:

  • skleněný box z Nordic Day (já použila Octahedron od dánské značky Hübsch)
  • mramorovou drť
  • substrát na sukulenty
  • kaktusy a sukulenty - dle velkosti boxu stačí cca tři malé rostlinky
  • podložku pod hotové florárium
  • dekorace (mušličky z dovolené, oblázky, figurky, plastový dinosaurus, ... :-)
  • lžička jako lopatka a štětec na očištění skel zevnitř



1. krok

Začněte tím, že si dno terária opatrně vysypete mramorovou drtí. Doporučuju kamínky "hrnout" trochu ke stranám a uprostřed jich mít spíše méně. Tato vrstva je velmi důležitá, protože terárium nemá žádný odtok. I když může trochu prosakovat (proto ta podložka), bez kamínků na dně by vám rostlinky mohly uhnít.


2. krok

V dalším kroku si vezměte lžíci a vysypejte vaše budoucí florárium vrstvou substrátu. Následně opatrně zasaďte rostlinky a přihrňte je ze všech stran zeminou. S tím vám perfektně pomůže lžička, kterou trefíte i do malých prostor.

Pokud se vám v průběhu dostaly kamínky mezi štětiny kaktusu nebo lístky sukulentu, pomozte si jemným štětečkem a hlínu z nich jednoduše smeťte. Štěteček se vám bude hodit i v případě, že jste si zevnitř zaprášili sklo.


3. krok

A pak už stačí jen přidat drobné dekorace a máte hotovo!


Můj vlastní TIP 

Já jsem si pod florárium vyrobila ještě podložku z cementové kachle od Tine K Home. Stačilo si z filcu vystřihnout kolečko, podlepit spodní stranu a v rozích udělat malé kaňky z tavného lepidla. Podložka teď nejen že neklouže, ale hlavně nic nepoškrábe!


Malá rada na závěr :-)

Po práci nezapomeňte rozmazlit své ruce výživným krémem. Za sebe musím doporučit mou oblíbenou štiplavou vůni černý pepř a koriandr, kterou vyrábí švédští L:A Bruket. A pak už přichází na řadu slíbené kochání se zpovzdálí!

Polštář s výplní Herringbone, vlněná deka Water Lilies, šitý notes Grey Wave
krém na ruce s koriandrem a černým pepřem a hedvábné pero Tine K Home

Keramický džbán Hübsch a kalíšek Moss


Pokud jsem vás navnadila k akci a už plánujete, kde sehnat mramorovou drť a sukulenty (protože teráriumkachle jsou přeci jasné), tak se s námi pak nezapomeňte podělit o výsledek! Pošlete nám fotku na Facebook nebo ji označte na Instagramu hashtagem #nordicdaycz a #mojeflorarium!

Úspěšné a hlavně zábavné tvoření přeje

La Petite Anne & tým Nordic Day

5 komentářů:

  1. Možno vás poteší,som vám verná, hoci mám ďalší blog, aj tu vidno, že na kúsky z vášho e-shopu si viem počkať roky:-)
    Alena Vyskočilová
    http://industryal.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aleno,

      moc děkujeme za Váš komentář. Těší nás, že se Vám kousky z Nordic Day líbí :) Přejeme Vám spoustu krásných designových úlovků, které budou zdobit Váš blog.

      Krásný den za Nordic Day Vám přeje Petra

      Vymazat
  2. Je to veľmi zaujímavý kúsok, niečo iné ako klasické sviečky, Prajem príjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá atize,

      děkujeme za Váš komentář. Skleněné boxy najdete na našem e-shopu Nordic Day například v sekci Městská džungle -> https://www.nordicday.cz/kategorie/mestska-dzungle/

      Přeji krásný den.

      Za Nordic Day, Petra

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)