2017/04/27

Minimalisticky servírovaný šálek dobré kávy

Patříte mezi milovníky kávy? Nedokážete si bez ní představit jediné ráno, natožpak celý den? Tak jste na správné adrese, ani já ne. Proto jsem se rozhodla, že vám ukážu, jak si kávičku naservírovat - jak jinak než - v severském stylu. Opět pro vás mám dvě barevné varianty. V první z nich jsem si pohrála se světle modrou a světle růžovou. V druhé z nich jsem se držela trochu při zemi a volila minimalistické černé a šedé odstíny doplněné bílou barvou.

Zároveň vám představím novou značku, kterou nyní budeme vídat na Nordic Day často. Je jí inovativní dánská ikona Stelton, která mně osobně učarovala svým prvotřídním zpracováním, funkčností a důrazem na detail.




A o čem to celé povídání dnes bude? Hlavně o tom, jak si naservírovat kávu nebo čaj, tak abyste potěšili nejen vaše chuťové buňky, ale i oči. :)  Tak pojďme na to!



1 / Servírujeme s pastelovými barvami

Popíjíte rádi kávu v průběhu celého dopoledne, ale nebaví vás její neustálá příprava? Pokud ano, pak je pro vás ideálním řešením kovová termokovice na kávu z ikonické kolekce Emma, která vaši kávu udrží teplou několik hodin. Její kovové tělo je doplněno o elegantně tvarované ucho z bukového dřeva. Ve skleněné karafě Coll-it Dark grey s důmyslným gumovým zavíráním si společně s kávou můžete dát sklenku čisté vody.

Blankytně modrý keramický latte cup Hammersøi nemusí nutně sloužit jen na latte, dobře si z něj vychutnáte i například espresso lungo. Jeho nebesky modrá barva se bude dobře kombinovat s dalšími doplňky v pudrově růžové.

Patříte mezi ty, co nemají po ránu čas vypít si v klidu šálek kávy? Pro vás bude ideální cestovní hrnek To Go Click Lavender s funkcí "smart-click", která zamezí jakémukoliv úniku vašeho oblíbeného nápoje a zároveň umožní, že jedním stiskem hrnek otevřete či zavřete.


Korálově růžová bavlněná utěrka Box Coral ledabyle přehozená přes servírovací stolek 
dodá ležérnost vašemu kávovému či čajovému dýchánku :) 

Světle modrý lněný běhoun na stůl udělá i z obyčejné kávy téměř sváteční okamžik. Len je úžasný přírodní materiál, protože s každým jeho vypráním se stává jemnější a poddanější. Tu pravou atmosféru pak vykouzlíte, když si zapálíte svíčku. Troj-ramenný svícen Tree Nude ve světle růžové barvě je sice trochu netradičního tvaru, ale právě o to originálněji působí!




Kovové podnosy Nic Nac využijete na lotosové sušenky podávané ke kávě, ale budou se hodit i v koupelně na kosmetiku, v pracovně na svorky a tužky nebo je můžete ponechat prázdné, Jsou totiž krásnou dekorací sami o sobě




I ten největší milovník kávy si čas od času rád dopřeje kvalitní sypaný čaj. Opravdu kvalitní a úžasně voňavé čaje má pro vás i Nordic Day. Černý čaj s francouzským karamelem a zelený čaj s marakujou a kokosem jsou směsi namíchané podle světoznámého šéfkuchaře Nicolase Vahé, který si před několika lety rozhodl splnit svůj sen a začal vyrábět vlastní pochutiny ve stylovém balení.





2 / Servírujeme kávu s elegantní kolekcí Nordic od Stelton

Stejně jako v prvním stylingu, i ve druhém případě se mi velkým pomocníkem stal úžasný mobilní stolek na kolečkách White od Normann Copenhagen.

A nejen stolek, od stejné značky vám musím představit i skleničky! Skleničky od Normann Copenhagen jsou původně určené na whisky, ale bude se z nich samozřejmě dobře pít i voda. Já whisky neholduji, ale musím se přiznat, že z těchto elegantních sklenek, jejichž tvar je inspirovaný oblázky, bych snad i ochutnala. A skvěle se budou doplňovat skleněnou karafou Coll-it Dark grey.

Na servírovací stolek si nemusíte nutně odkládat jen věci spojené s kávou či čajem. Jestli se při jídle u vás drobí alespoň jako u nás doma, oceníte, když budete mít hned po ruce tento roztomilý smetáček s lopatkou Sweep-it. Věřím, že úklid s těmito pomocníky bude bavit i vaše nejmenší.




Pokud vaše polovičky musí neustále dochucovat jakékoliv jídlo, bude dobré mít pro ně nablízku mlýnek na pepř Black marble, který je vyroben z masivního dubového dřeva s pevnou hlavicí ze žíhaného černého mramoru. Keramický mlýnek zajistí velmi jemné mletí po dlouhou řadu let.



Pro opravdové kávové požitkáře je jako stvořená kolekce Nordic od Stelton. Celou řadu má na svědomí italské designérské duo Daniel Debiasi a Federico Sandri. Ruční mlýnek na kávu Collar vám zaručí opravdu jemné mletí kávových zrn, a to pomocí keramických mlecích kamenů, které mají minimálně jednu nespornou výhodu - káva se při mletí tolik nezahřívá, čímž nepřichází o své přirozené aroma.

Nudí vás již klasická příprava vašeho espressa? Zatoužili jste po malém kávovém experimentování? Konvička na espresso Collar vychází z principu přípravy kávy Bialettiho kávovarem. Skládá se ze tří částí -  nádržky na vodu, filtru a horní části s nálevkou. Nádržku naplníte vodou, filtr kávou a dáte povařit. Výhodou je, že konvičku je možné využít na plynových, litinových i sklokeramických varných deskách.



Dokonale propracovanou dvojici jsem doplnila šálkem s podšálkem Hammersøi White. S takovými designovými pomocníky máte o výborné společníky každého kávového dýchánku postaráno.

A jelikož je jaro, tak samozřejmě nesmí chybět ani kytičkaPorcelánová váza Agnesručně malovaná černými tahy štětce, bude krásná sama o sobě. Ale bude ještě krásnější, když si z každé procházky přinesete nějakou rozkvetlou větvičku či květinu tak jako já. Tato sofistikovaná váza bude pro ně bude jako dělaná.




Naprosto mě uchvátil dřevěný ptáček Shorebird White, který je vyroben z dubového dřeva. Při prvním pohledu na něj ve mně tak trochu zaplesala má dětská duše. Takže jsem neodolala a po focení si ho doma nechala :)




Slavné duo od By lassen asi netřeba představovat. Já si na Nordic Day nedávno pořídila jejich dva nejtypičtější, chcete-li nejznámější, kousky - bílý svícen na 4 svíčky a bílou mísu. Jen těžko bych hledala tak rafinované a přitom tvarově jednoduché doplňky.





Doufám, že jsem všechny milovníky kávy potěšila. Dnešní článek jsem psala právě pro vás :) Pijete-li kávu a rádi byste vyzkoušeli i další možnost její přípravy, pak určitě vyzkoušejte moka konvičku od Stelton. Sháníte-li stolek na kolečkách s nápaditým designem, který využijete v kuchyni, obývacím pokoji nebo třeba v koupelně, pak bude stolek White od Normann Copenhagen nejideálnějším řešením. Toť mé dnešní tipy na závěr a já se loučím od hrnku horké kávy.


Za tým Nordic Day přeje co nejkrásnější chvilky u šálku kávy Katka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)