2017/03/27

5 tipů na stylové velikonoční dekorace

Konečně jsme se dočkali! Po dlouhé a tentokrát i mrazivé zimě je tady jaro! Přivítejte jej originálními jarními dekoracemi, které rozzáří a osvěží nejen váš interiér.

Pojďte si s letošní jarní výzdobou hezky pohrát, a to doslova. Přinášíme vám pár nápadů na veselé a hravé jarní dekorace.

Jarní dekorace

1 / Jarní věnec na dveře


Jarní dekorace si můžete nejen koupit, ale i vyrobit. Například veselý jarní věneček na dveře či na stůl zvládne úplně každý. Budou vám k tomu stačit proutky (například z vrby) a nějaké dekorace na dozdobení.

Jak na to? Nařežte si proutky, aby byly přibližně stejně dlouhé, a jednoduše je stočte do kruhu požadované velikosti. Konce věnečku i věnec celý zajistěte proti rozmotání vazačským drátkem. A teď už jej stačí ozdobit. Můžete k tomu použít mašličky, krajky, peříčka, dekorační vajíčka nebo pokud máte doma zbytky filcu, vystřihněte si z něj jednoduché květy a přilepte je na věneček tavnou pistolí.


Zdroj: Pinterest


Pokud jste odvážnější, můžete vyzkoušet také věneček ve tvaru srdíčka nebo třeba zajíčka. Moc hezky vypadá i vajíčko. Fantazii se meze nekladou. :-)


2 / Papírové vystřihovánky


Další dekorací, která sice vyžaduje trochu víc trpělivosti, ale zvládnou ji i větší děti, jsou papírové vystřihovánky s jarními motivy. Vystřihovánky si můžete koupit, sami nakreslit nebo si stáhněte nějaký pěkný jarní obrázek určený k vystřižení na internetu. Vytiskněte jej na bílý nebo barevný papír a ostrými nůžtičkami ho pěkně vystřihněte. Když do jejich výroby zapojíte i děti, užijete si spolu spoustu zábavy, na kterou se nezapomíná.


Hotový obrázek vypadá moc hezky přilepený na okně. Zaručeně bude budit pozornost (v dobrém slova smyslu) i u kolemjdoucích. Stejně tak dobře bude vypadat přiložený k příborům u slavnostního velikonočního oběda.

Pinterest

Ptáte se, jak je na okno přilepit? Můžete použít izolepu, ale ta je vidět, když svítí slunce, a z okna se moc dobře nesundává. Vhodnější je tedy obyčejné lepidlo (jde potom hezky umýt teplou vodou a mycím prostředkem na nádobí) nebo vaječný bílek (ten se potom nejlépe odlepuje párou).

 

3 / Papírová girlanda


Pokud se vám zalíbily vystřihovánky, vyzkoušejte jako dekoraci do okna třeba papírovou girlandu, ať už koupenou, nebo ručně vyrobenou. S její výrobou vám určitě rády pomohou i vaše děti.


Zdroj: Pinterest


Jestliže se rozhodnete pro kupovanou, máme pro vás tip. Roztomilou papírovou girlandu s usměvavými sluníčky a hvězdičkami můžete použít nejen k dekoraci zdi nebo k zavěšení na poličku, ale krásně se bude vyjímat opět ve vašem okně. Každý pohled na okno vám poté vykouzlí úsměv na rtech. :-)

Stejně tak se bude na vaší zdi vyjímat písmenková girlanda, ze které si můžete sestavovat libovolné nápisy.




4 / Živé jarní květiny


Papírové květy jsou moc hezké, ale samozřejmě není nad živé květiny. Něžné jarní květinky vypadají nádherně zasazené ve stylových květináčích nebo truhlících. Pokud doma máte jen obyčejné květináče, stačí je umístit do nějakého pěkného košíku vyloženého igelitem a ještě stylovější jarní dekorace je na světě. Lze samozřejmě použít i jiné nádoby, např. bedýnku, dřevěný soudek a podobně. Opět stačí popustit uzdu fantazii.


Zdroj: Pinterest



Jarní květiny nemusíte sázet pouze do květináčů. Krásnou jarní dekoraci si jednoduše vyrobíte i tak, že drobné jarní květinky vložíte do skleněných váz nebo zasadíte do keramických misek a hrnečků. Skvěle se k tomu hodí například sedmikrásky, miniaturní narcisky nebo voňavý hyacint.

 Stylové vázy


5 / Větvička ve váze


Mezi oblíbené jarní dekorace, které vnesou do domova kousek jara a přírody, patří také větvička ve váze nebo džbánku. Nádherně vypadá například větvička kvetoucího zlatého deště, vrbová větvička se svěžími zelenými lístky, větvička z břízy či třešňová větvička posetá něžnými kvítky.

Větvičky můžete nechat jen tak nebo je ozdobit jarními dekoracemi v podobě vajíček, peříček či různých mašliček.


Zdroj: Pinterest


Doufáme, že vás dnešní článek navnadil k výrobě originálních jarních dekorací. Pokud budete potřebovat nějaké drobnosti k dozdobení (vajíčka, pírka apod.), nakoukněte do našeho e-shopu Nordic Day, kde na vás čeká kategorie Jarní dekorace.

Přejeme vám příjemné jarní tvoření a dny plné sluníčka a pohody.

Lenka & Nordic Day

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)