2017/02/20

Dekorujeme / Proměna klučičího pokoje - nebojte se barev!

Už nějakou dobu jsem přemýšlela o změnách v dětském pokoji. O Vánocích jsem se rozhodla, jak celý pokoj bude vypadat, a pomalu začala nějaké doplňky nakupovat. Ke změně však došlo teprve nedávno - najít čas a hlavně chvilku klidu se dvěma dětmi je trochu potíž :-)

A protože se to v poslední době pokojíčky v nordic stylu jen hemží, chtěla jsem se trochu odlišit. Přiznám se, že mě ty černobílé kombinace přestávají bavit (i když já jsem byla vždy spíš na bílou a šedou), zvlášť v pokojíčcích. Vlastně jsem zatím ještě nepřišla na to, kde se vzalo přesvědčení, že když je to černé a bílé, je to automaticky skandinávské. U nás byl dětský pokoj vždy v kombinaci s mátovou, protože tuto barvu máme všichni moc rádi. Ale i té je poslední dobou všude už moc. A tak jsem prostě potřebovala změnu.





Pro pokoj 3,5-letého Matýska jsem vybrala kombinaci, u které by si kdekdo mohl říct, že se do Skandinávie nehodí. Ale proč? Jsou to přece krásné barvy a pokoj hezky oživí. Říkáte si, o jakých barvách to mluvím? O kombinaci šedé, tmavě modré a zelené s jemnými prvky zlaté a přírodní barvy dřeva. Tohle je  pro mne nesmrtelná kombinace. A věřte, že tomu tak je i u mého syna. Proto říkám - NEBOJTE SE BAREV! Stačí je jen vhodně zvolit.

Pro porovnání jsem pro vás našla mezi starými fotkami původní verzi pokojíčku. Můžete ji porovnat se současnou podobou, naším modro-zeleným královstvím, kterému vévodí doplňky z Nordic Day.



Hlavní změnou celého pokoje je výmalba. Ač je tento odstín šedé celkem tmavý, pokoj díky ní neskutečně prokoukl. Hlavním motivem, od kterého jsem se pak odrazila, se stala zvířátka.

Vždycky jsem toužila po plakátech Mrs Mighetto, ale nikdy jsem k tomu nenašla odvahu, protože se mi zdálo, že se hodí spíše pro holčičky. Pak se však objevilo pár mých favoritů právě na Nordic Day a já toho musela využít. Dear Elephant a Dear Lion jsou velcí parťáci, kteří pokoji dodávají ohromnou magičnost. Zvířátkům dělá společnost bavlněný kobereček The world, který pokoj hezky zútulnil.



Motiv zvířátek se opakuje v celém pokoji několikrát. Největšími oblíbenci našich kluků se stali opičáci. :-) Dětský polštářek/plyšák opičák Mr.Nelsson a dětská loutka opičák Mr.Nelsson jsou jejich favorité. Nesmím však zapomenout i na roztomilou králičí LED lampu Miffy S, která nám večer pravidelně asistuje při čtení pohádek. Já jsem do všech možných světýlek blázen, což je z fotek asi patrné. V pokojíčku najdete dětskou lampičku Cloud White Small Bulbs ve větší velikosti a Neonové LED světlo Love Yellow.






LED světlo Love jsem jen tak opřela o rám postele, aby na té šedé stěně hezky vyniklo. Světlo má vypínač, což považuji za velké plus, protože si ho dokáží vypnout a zapnout děti samy. Celkovou zeleno-modrou náladu doplňuje Polštář Herringbone Dark green. Máte v dětském pokoji květiny? My ano, malou Pileu jsem uložila do betonového květináče od HAY, který se skvěle hodí k dřevěné figurce Penguin. Mám totiž slabost pro kombinaci surového betonu a dřeva. 




Teepee je u nás velmi oblíbená schovka. :) A věřte, že tomu tak bude i u vašich dětí. Naše teepee je šité na zakázku, ale i v nabídce na NordicDay si jistě vyberete.

I této části pokojíčku opět vládnou zvířátka. Hrací velryba Music Whaleplakát Mini Killer Whale, papírový úložný pytel Tellkiddo dětský batůžek Under The Sea Green, který je plný rybiček.



V pokoji se nachází také kuchyňka, kde mi kluci "vaří" své dobroty. Z kuchyně jsem jim půjčila podložku pod hrnec White Royal Blue, kterou jsem zavěsila na dřevěné háčky Small White drop set 2ks

Nádobí EEF Lillemor si oblíbí každé dítko, u nás konkrétně má velký úspěch dětská melaminová miska Mint Polar Beartalířek a hrnek ve stejném designu. Jak jsou na tom zvířátka, má to úspěch :-) I proto nad kuchyňkou visí černobílý plakát Penguin.



Tak jak se vám líbí tato barevná kombinace? Dáváte také poslední dobou přednost barvám? Těšíme se na vaše reakce!

Za tým Nordic Day přeje krásné dny Tereza

10 komentářů:

  1. Terezko, pokoj je krásný. Máte cit pro kombinace a detaily.
    Ale typický barevný pokojíček to z mého pohledu není. Stále je to velmi střídmé, ale hlavně, že se tam dětem líbí. Naše holky by v šedé nechtěly být. Zrovna jsme vybíraly barvu na stěnu a vyhrála tyrkysová.
    Krásný den, Monika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Moni. U nás "typický" (co je vlastně typický?) barevný pokojíček nenajdete, vyrůstala jsem v oranžovém a už tu barvu nikdy nechci ani vidět :-D
      Hezký den i Vám.

      Vymazat
    2. Tak to Vas chapu, ja jak slysim o teto barve, at uz v interieru ci exterieru, jezi se mi vlasy hruzou. S kamarady architekty tomu rikame 'merunkovy mor' :-D

      Vymazat
    3. To máte pravdu, meruňkový mor je všude :-D I náš dům měl, po předchozím majiteli, právě meruňkovou fasádu :-D

      Vymazat
  2. Krásná proměna, Terezko. Ostatně jako vždy. Závidím teepee, na něj my bohužel nemáme místo. Tmavě zelenou miluju, šedá se mi líbí jen u vás doma. Naše malá má jako doplňkovou barvu sytě žlutou. No a nechybí i drobnosti ve fialové a růžové. Prostě typická holka. A co mi hned vyvstalo v hlavě? Že nemate psací stůl. U nás si to už bez něj nedokážu pŕedstavit. Těším se na další dávku inspirace, Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, moc děkuji! I na mém blogu bude brzy pár fotek :) Chystám roměnu i dalšího pokoje, kde bude v hlavní roli hořčicová, tak jsem sama zvědavá jak to bude vypadat :-) Jinak co se týče stolečku - máme malý v obýváku, v dětském pokoji pak bude velký až bude potřeba. Hezký víkend!

      Vymazat
  3. Ahoj Teru! Krása! Proměna je to veliká a přitom jen díky pár sytějším barvám a několika doplňkům, úžasné... A tu vaši do detailu promakanou kuchyňku nepřestanu obdivovat!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, ty jsi hodná! Jsem moc ráda, že se Ti to líbí. Já mám konečně pocit, že to je ONO :-) Už se chystám i na Marečkův pokoj :)

      Vymazat
  4. Mne se Vas pokojicek moc libi, je to presne ten styl, co mam rada :-) Nicmene titulek 'nebojte se barev' mi k nemu opravdu moc nesedi, prijde mi, ze je pokojicek celkove vic monochromaticky nez barevny, takze vyznavace barvicek to asi trochu zklame... ale pro me je to inspirace hezka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář, jsem ráda, že se líbí. Samozřejmě pokoj není typicky česky barevný, ale ani já a ani Nordic Day nepropagujeme český styl, ale ten skandinávský. A ve srovnání právě s ním, ten pokoj těmi barvami žije :) Já jsem chtěla poukázat hlavně to, že Skandinávský styl není jen černá a bílá jak si spousta Čechů myslí :)

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)