2017/01/23

Dekorujeme / Vyzdobte dětem pokojíček magickými plakáty Mrs. Mighetto

S výzdobou dětského pokoje je někdy trochu potíž. Chceme, aby v něm dětem bylo dobře, aby tam měly vše, co potřebují ke hraní, učení, zábavě i odpočinku. A hlavně aby to všechno nějak vypadalo. Samozřejmě krásně! A v tom může někdy být kámen úrazu, protože co se líbí nám, nemusí se až tak líbit dětem. Zvláště ty starší už si chtějí zdobit pokojíky po svém, a tak občas při pohledu na pestrobarevné plakáty jejich oblíbených komiksových hrdinů a idolů ze světa pop music trochu skřípeme zuby.

Možná pro vás máme záchrannou síť. Zkuste dětem představit svět jemných akvarelových ilustrací, kde snové a tak trochu záhadné postavičky vyprávějí své příběhy. Fantazijní příběhy opředené tajemstvím, kterému budou děti chtít přijít na kloub (a věřte, že vy také!). Vítejte ve světě Mrs. Mighetto!



Kdo je Mrs. Mighetto


Už jméno samotné zní trochu magicky. Ale žádná magie v tom není - za názvem této teprve nedávno založené značky se skrývá sympatické švédské duo ilustrátorek, které se jednoho dne rozhodly, že se svým uměním chtějí seznámit svět.

Miss Lola & Miss Vivienne

Na svém webu se Malin a Anna svěřují: "Byla to láska na první pohled a od slov jsme rychle přešly k činům - namíchaly jsme barvy a brzy se z prvních skic staly zarámované malby. Našim oblíbeným postavičkám jsme daly jména a vdechly jim jejich osobité vlastnosti, díky kterým jsou tak živoucí a současně magické. Od té doby vytváříme originální akvarely napěchované fantazií, historií, tajuplností a barvami, které máme rády. Doufáme, že si je zamilujete stejně jako my!"

Mr. Francis & Mr Jack

Cirkus Mighetto


Mrs. Mighetto tvoří své plakáty a obrázky v limitovaných tematických kolekcích. Ta zatím poslední nás provádí fantaskním světem cirkusu - zvířat, akrobatů a všech malých obyvatel manéže. A seznamuje nás s jejich podivuhodnými příběhy, které vždy zůstávají nedokončené. To abyste si společně s dětmi mohli nad obrázky snít a fantazírovat... 

Tak například Miss Astrid. Tahle něžná králičí slečna se nechce přestat houpat na své houpačce. Čím výše se houpe, tím více se posiluje její představivost a schopnost vyvolávat obrazy neviditelných magických světů. Co všechno si asi představuje?

Miss Astrid


Nebo třeba Miss Klara se svým magickým bubínkem, který prý slyší jen ti, kteří to opravdu potřebují - všechny osamělé a opuštěné bytosti. Zvuk bubínku je láká do cirkusového šapitó a ve správnou chvíli jim pomůže změnit jejich životy. Určitě k lepšímu!

Miss Klara
Klara a Astrid jsou kamarádky
a bude jim to spolu skvěle slušet ve všech dívčích pokojíčcích

Dále tu máme kluky s jejich neméně neobvyklými příběhy. Mr Francis má vlastní ZOO. A ne ledajakou - zvířátka jsou totiž viditelná pouze pro ty, kteří nějak strádají nebo jsou smutní. Těm pak Francis některé zvířátko ze své ZOO pro potěšení věnuje...




Jeho přítel Mr Jack je kouzelník, co rozdává radost. Jeho magické schopnosti zesílí vždy, když někoho rozesměje. Je to tak trochu tajuplný rošťák, který si určitě padne do noty se všemi podobně založenými kluky, co mají rádi kouzla a tajemství.


Mr Jack
Mr Jack vnese do klukovských pokojíků kouzlo tajemna

V každém správném cirkuse nesmějí chybět zvířata, v případě Cirkusu Mighetto více než neobvyklá. Řekněte sami - kdo kdy viděl slůně s křídly a lvíče s dlouhou zlatou hřívou? A tak jako u lidí, i u zvířat někdy tolerance nefunguje, jak má, a tak tyto zvláštnosti vyčlenily malého slona i lvici z jejich původního prostředí. V magickém cirkuse ale oba září a pro jejich speciální schopnosti je všichni obdivují. Příběhy se šťastným koncem, přesně jako v pohádkách! I proto se tahle kouzelná zvířátka budou líbit těm nejmenším dětem, kterým budete jejich příběhy vyprávět.

Dear Elephant
Dear Lion 
Dear Elephant a Dear Lion budou vašim dětem vyprávět příběh o kráse odlišnosti


Krása jemných akvarelů


Líbí se vám plakáty a obrázky Mrs. Mighetto? Jejich kouzlo je nejen v příbězích, které vyprávějí, ale i v technice, kterou jsou vytvořeny. Rozpité linie akvarelových ilustrací spolu s jemnými, jakoby zastřenými barvami jsou přesně tím, co jim dodává magickou snovou atmosféru. Pro dětský pokoj jako stvořené, že? 

Stejnou techniku jemných akvarelů používá na svých plakátech i další švédská designérská dvojice, která tvoří pod názvem Kreativitum. Pětice zvířátek s velkýma očima je prostě a jednoduše roztomilá, a pokud zrovna zařizujete první dětský pokojík pro miminko či malé batole, které ještě úplně nechápe hloubku příběhů vyprávěných ilustracemi Mrs. Mighetto, zkuste nad postýlku zavěsit moudrou sovu, plachou srnku nebo chundelatého králíka od Kreativitum. A až přijde čas na pohádky, přikouzlete třeba pana Jacka nebo slečnu Astrid. Uvidíte, že si budou skvěle rozumět!

Plakát Deer

Plakáty Owl a Bunny

A moudrá sova podruhé...

Přejeme spoustu fantazie při zdobení dětských pokojíků!




P. S. Máte-li chvilku, podívejte se na blog Mrs. Mighetto, najdete tam spoustu krásných fotek a stylingů (nejen) s jejich plakáty a mimo jiné se také dozvíte, že chystají i kolekci tapet!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)