2016/12/19

Dekorujeme / Lněné povlečení & bohémské barvy v nordic ložnici

Dobrý spánek je v zimních měsících důležitější než kdy jindy. Ačkoliv jsme od přírody naprogramovaní k tomu v létě makat a v zimě odpočívat, je tomu v současné době přesně naopak.  A jelikož lidstvo nemá tu luxusní možnost zalézt do brlohu a jako medvěd z něj vylézt až zjara, rozhodně se vyplatí dopřát vyčerpanému organizmu ty nejlepší podmínky pro kvalitní, ideálně osmihodinový spánek. Což je přesně to, co jsem se rozhodla udělat v naší ložnici.

Už dlouho jsem toužila po kvalitním lněném povlečení, takže když se na Nordic Day objevila nová švédská značka Kardelen, nemohla jsem ho nevyzkoušet! V zimě je ideální čas na hřejivé barvy a materiály, které prostor zateplí jak opticky, tak fyzicky. Kromě povlečení jsem tak na styling použila i nové polštářky, huňatý kobereček a spousty svícínků.  Výsledkem je prostor, kam se s knížkou v ruce rádi zašíváme dokonce ještě před "večerkou".

Jako stojan na pánské hodinky slouží dřevěná ruka HAY, na trávení večera s knížkou v posteli se hodí i hrnek na čaj Sandrine
Len má hned několik skvělých vlastností - v zimě hřeje, v létě chladí, po každém vyprání měkne, vydrží věky, ale hlavně se rozhodně nežehlí! Což mně, která žehlení opravdu nesnáší, připadá jako zcela zásadní zpráva. Pokud jste si někdy lámali hlavu nad tím, jak to, že ty rozestlané postele v časopisech vypadají tak skvěle, odpověď je jednoduchá = lněné povlečení. Peřiny ve lnu opravdu nepotřebujete nijak extra stlát - krásná lehce pomačkaná struktura je totiž jedním z hlavních důvodů, proč je tento materiál tolik oblíbený. Když k tomu připočtete i dobrou prodyšnost, měkkost, termoregulační vlastnosti atd. atd., vychází z toho záležitost, do které se rozhodně vyplatí investovat.


Abych podpořila bohémské ladění nordic doplňků, modré povlečení jsem doplnila huňatým kobercem Ribas Ivory od House Doctor a kožešinkovým polštářkem Bloomingville


Náladové osvětlení si vzala na starost mosazná geometrická lampa Kubix Brass a čajové svícínky od dánské značky Hübsch. Náladové světlo je pro tu pravou pohodovou atmosféru zcela zásadní!

Svícínek Pattern Purple, vázička Green, sešit Blue Marble, box na poklady od House Doctor, květináč od Madam Stoltz a pero Tine K



V naší ložnici šumí les. Respektive visí švédský Skog od Fine Little Day. Plakát ve velkorysém formátu 70 x 100 cm se u nás doma zabydlel už před nějakou dobou a jeho neprvoplánovitá krása podzimního lesa má na mě ohromně relaxační účinek. Stejně jako rozestlané peřiny, které mě k ozkoušení lákají i teď zpětně z fotky.


Pokud se vám čerstvě po zakoupení bude plátno lněného povlečení zdát hrubé, nenechte se tímto prvotním stavem zmást. Len miluje praní a sušení v sušičce, po pár vypráních tak získáte naprosté nebe!

Svícínky Blue Pattern a Purple, svíčka s vůní lesa Skandinavisk Skog, skleněná krabička na šperky Blue a geometrický box Octahedron Brass
Teď už chybí jen padající sníh za okny a relax může začít!

Krásnou dobrou noc a zimu v teple přeje La Petite Anne & tým Nordic Day

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)