2016/08/10

Dekorujeme / Zaměřeno na vázy

Dnes jsem si pro vás připravila článek, ve kterém se budu věnovat vázám. Přiznám se, že jsem se na tohle focení moc těšila, protože vázy a kytky, to je moje. Dlouho jsem přemýšlela, jak to vlastně celé pojmu a nakonec jsem se rozhodla pro trošku netradiční pojetí. Vybrala jsem vázy nejen podle toho, co v nich bude, ale hlavně jsem nepoužila klasické řezané květiny, ale to, co příroda, zahrada a pole dá :) Snad se vám moje pojetí bude líbit a třeba vám bude i inspirací. Léto je v plném proudu a materiálu je všude dost ;-)

První styling je čistě přírodní a jemný, s důrazem na krásu váz od Bloomingville, do kterých jsem se zamilovala na první pohled. Bílá, šedá, pudrová a přírodní dřevo, prostě jemná krása. Keramická vázička Woodeneck je v několika barevných provedeních. Nejdete ji i v kombinaci keramiky a korku pod názvem Navy Cork. Do vázy jsem vložila travinu z pole, která skvěle ladí s dřevěným zakončením váziček a kulatým stolkem z dubového dřeva Oak.







Druhý styling jsem udělala v ložnici a to je teprve přesně můj šálek kávy. Len, přírodní materiály, peříčka, bambus, industrální prvky, proutěné koše... A to vše v tónu bílé, šedé a černéK tomuto stylu se perfektně hodí lapače snů nebo hit letošního léta nástěnná dekorace z provázků. Stačí si vybrat, co se do vaší ložnice hodí nejvíc. K tomuto stylu krásně ladí ručně tkaný koberec Orient. Na stěnu jsem zavěsila originální nekonečný kalendář od Ma Maison Blanche a postel přikryla bavlněným plédem Waffle v černé barvě. Pro oživení interiéru v jemných odstínech jsem použila listy kapradí z naší zahrady.



Odkládací industriální stolek u mě doma má mnoho využití. Teď mi zrovna slouží jako noční stolek. Najdete na něm mé oblíbené nezbytnosti: stylové pero silk od Tine K, černé hodinky Cluse a bambusovou lucernu Shiny v černém provedení, která večer navodí romantickou atmosféru :) A třešničkou na dortu je nádherná porcelánová váza Fine Bone - můj favorit.


Všimněte si nahoře zavěšené skleněné vázy od Madam Stoltz. Tento styl váz je dalším letošním hitem. Můžete si ji lehko i vyrobit. Stačí použít jakoukoliv vázu, která má nahoře malý záhyb, za který by se provázek dal uvázat. Vhodná je například i váza ze skla s bambusovým opletením.



Vázy Kähler, myslím, nemusím dlouze představovat. Pro mne představují naprostý skvost, který přináší umění k lidem domů už několik desítek let - propojení vysoké kvality a nádherného čistého a hlavně nadčasového designu. Já jsem si pro vás vybrala dalšího mého oblíbence (kterého mám i doma ;-)), a tou je menší keramická váza z kolekce Hammershøi, kterou navrhl norský designér Hans-Christian-Bauer. Bílá váza s podélnými plastickými rýhami, ve které krásné vynikne třeba obyčejná levandule.




Skleněné vázy jsou v mých očích čistota sama, mám je moc ráda. Vybrala jsem tři, každou úplně jinou, a opět se snažila o trošku netradiční pojetí.


Velká skleněná váza Byzance by se skvěle hodila třeba do chodby na konzolový stolek, vstupní haly, ale krásná je i na jídelním stole. Strhává pozornost už svým tvarem. Já jsem do ní umístila nádherné modré bodláky, které najdete skoro všude u cesty. Krásně ladí s čistě bílým lněným ubrusem a ručně malovanou keramikou Morocco od Tine K home a cementovou kachli (také od Tine K), na které stojí čajová konvice.



Další skleněnou vázu Kalei jsem použila jako obal na květinu, v tomto případě se jedná o monsteru. Nezapomínejte na jedno důležité pravidlo: Ne vždy musí váza nutně sloužit jako váza! Pokud by se někomu nelíbilo, že je květináč vidět, může vložit pár větších kamínků, nebo oblázků ;-) Tato váza je obzvlášť krásná díky plastickým bublinkám. 



Poslední styling jsem umístila do obýváku na mramorovou desku, která hezky ladí se zlatou. Tady jsem zvolila trošku kontrast a chtěla ukázat, že i zlatá, která vypadá kolikrát hodně luxusně a tváří se honosně, může skvěle ladit s obyčejnou suchou kroucenou jívou.  


Skleněná váza Base Dark blue od House Doctor je opravdu nádherná. Matné sklo v tmavě modré barvě v kombinaci se zlatou působí elegantně a netradičně. Na zdi zavěšený stylový kovový rámeček má dvojité sklo, takže do něj můžete vložit klidně dvě fotografie a pověsit jej do prostoru. Skleněný box na šperky a mosazný box s mramorovým víkem je od Madam Stoltzkeramický květník Vietnam na sukulent od Tine K. Celkový dojem dotváří zlatá lampa



Kdo mě trošku více zná, ví, že vázy sbírám stejně jako někdo boty či kabelky. Mám už jich spoustu a moje sbírka se stále více rozrůstá. Nejvíce mám váz bílých, něco málo vintage, nějaké skleněné, také kovové a dřevěné ;-) Už teď mám na svém pomyslném seznamu další tři kousky, které jsou na řadě a musím je mít... Je jedno, že jsou všechny bílé, protože pro mě je každá úplně jiná! 

Přeji vám všem krásný zbytek léta, užijte si sluníčka a pokud to jde načerpejte sílu. A dbejte na to, aby jste měli stále nějakou tu květinu ve váze na jídelním stole, budete mít hned lepší náladu ;-)

Za Nordic Day se s vámi loučím a těším se zase příště Radana.

3 komentáře:

  1. Krásný! Nejvíc se mi líbí Woodneck ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tak bublinkova vaza u me vede, o takovem skvostu jsem vubec nevedela! Nadherne stylingy vsechny Radi :-*

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám doma několik váz. V některých mám jen nasypané kamínky a mám je tak jako dekoraci. Momentálně mám v kuchyni v jedné váze růže, které jsem dostala v pátek od manžela. Přes to, že nic neslavím, tak si našel doručení květin a nechal mi je poslat do práce. Hodně mě tím zaskočil, tak doufám, že mi chtěl jen udělat radost a nemá černé svědomí :-D .

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)