2016/01/29

Zařizujeme / Dětský pokojíček v severském stylu

Tak už nám to taky nastalo. Náš mladší syn odrostl, a tak bylo potřeba mu zařídit nové místo na spaní v pokojíčku. Původně vypadal celý pokojíček dost jinak, plno barev, plno hraček, prostě plno všeho. Až mi z toho často přecházel zrak. Ani nevíte, jak moc jsem byla ráda, když se na Nordic Day začaly objevovat i věci pro děti v nordic stylu, jednoduché, účelné a opravdu moc povedené. A tak zařizovaní nového koutku v pokojíčku nebylo jen radostí pro kluky, ale i pro mě.



Základem všeho je samozřejmě větší postýlka. Nemá ještě ale úplně klasickou velikost, aby zbylo dost místa na hraní na zemi. Protože školáky doma ještě nemáme, je podlaha jejich nejoblíbenějším působištěm, a tak je potřeba, aby tam bylo dost prostoru.

Postýlku jsem volila bílou, protože mám pocit, že se bude hodit vždycky a ke všemu. Po všech těch barevných pokusech právě v pokojíčku už bych jinou barvu nevolila. Neutrální základ je vždycky fajn, stačí vyměnit pár drobností a vše je jako nové.

Protože máme doma dva kluky, další barvy, které jsem vybrala, jsou modrá, mint, bílá, šedá a černá. Ale nemyslete si, že bychom měli doma jen hračky "vybraných" barev, to vůbec ne. Jen mají svá místa ve skříních, krabicích, plátěných košík a papírových pytlech. Bez těchto pomocníků už bychom se neobešli. Navíc je mají rádi i kluci, protože není nic jednoduššího, než do nich všechny hračky a plyšáky prostě "naházet". Navíc, což se zase líbí mně, nevypadá to vůbec zle.

Tady například plátěný koš na prádlo, který ovšem slouží stejně dobře i v pokojíčku
Celý spací koutek zútulňují na stěnách visící pohlednice Cute Kids (set 12 ks) a dva větší obrázky, mimo jiné úžasně roztomilý plakát Black Moon A3. Nesmí chybět ani písmenková girlanda Letter Banner Black, ze které se dá vykouzlit mnoho trefných nápisů, a to nejen v pokojíčku, ale třeba i při oslavě narozenin a jiných příležitostech. Pohlednice a písmenka girlandy jsou přilepené washi páskou (konkrétně designovou samolepící páskou Stripe mint), což je pro mě nejsnadnější způsob, jak něco přichytit.

Na stoličce nepostradatelná noční lampička Cloud Blue, která svítí příjemným měkkým tlumeným světlem

Nesmím zapomenout ani na dětský polštářek Penguin, o kterém jsem si původně myslela, že si ho budou kluci na spaní střídat. Ovšem to by se do něj nesměl mladší syn zamilovat tak, že o nějakém půjčení nechtěl ani slyšet. No, popravdě řečeno, tučňák je tak roztomilý, že se mu ani nedivím. S "medvědím" povlečením jsem proto už neváhala a raději koupila zvlášť ještě i další bavlněný povlak na polštář Black Bear, aby nebyl zase boj.


S vylepšením místa na spaní jsme samozřejmě nesměli zapomenout ani na staršího syna. Postel je původní, co si vybral, když byl menší, a protože ji zbožňuje, nebude se měnit asi nikdy. A tak jsme ji alespoň převlékli do nového povlečení na jednolůžko Black Bear, doplnili pohlednicemi, písmenkovou girlandou a plakátem do dětského pokojíčku Ghost.

Ani tady nesmí chybět noční LED lampička Blue Pear
Stejně jako v ložnici, i tady slouží jako lampička ke čtení objímka pro žárovku Black
Nikdy nekončící problém s uložením hraček a plyšáků, kteří se nevejdou do postele (buď plyšáci, nebo kluci, určitě to znáte), jsme i tady vyřešili použitím plátěného a tady i papírového pytle.

Opět koš na prádlo doplněný úložným papírovým pytlem Black Bear
Doufám, že Vás náš pokojíček inspiruje a pomůže Vám při výběru a zařizování toho Vašeho.

Za tým Nordic Day přeje krásné jarní dny Vendula

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)