2016/04/07

Dekorujeme / Hravé doplňky v nordic stylu pro děti

Už jste si jistě všimli, že na Nordic Day přibylo spousty nádherných novinek pro děti. A budou další! Protože severský design je plný hravých, milých a přitom vkusných vzorů a motivů pro nejmenší a jejich rodiče, kteří hledají osobitý styl. Mezi ně patřím samozřejmě i já, a i když zařizování dětského pokojíčku mě teprve čeká, už nyní si vybírám své favority. A protože včera navíc ve Ville Pellé začal Dětský festival mini, kde naleznete i pokojíček se skandinávským designem právě od Nordic Day, nafotila jsem pro vás několik stylingů. To kdyby jste si náhodou nemohli všechnu tu krásu "osahat" naživo, vše vám moc ráda zprostředkuji alespoň na dálku ;-).

Vybírala jsem hlavně mezi novinkami od holandské značky A Little Lovely company, u které naleznete zejména veselá světýlka, svítící boxy nebo hravé girlandy, a u EEF Lilllemor s těmi nejroztomilejšími obrázky a dětskými motivy, jež rozveselí každý pokojíček.

I když patřím mezi milovníky zejména černobílé kombinace a také s těmito značkami můžete vykouzlit stylový monochromatický dětský koutek, tentokrát jsem vybrala především barevné doplňky a dekorace. Protože se jedná o opravdu nádherné kombinace jemných pastelových tónů, jenž se k sobě dokonale hodí, a dětem se jednoduše stejně líbí ze všeho nejvíce!





Jako první jsem fotila v jídelně kouzelné dětské nádobí od EEF Lillemor v růžovém provedení s Melaminovou lžičkou a vidličkou Nude od Bloomingville a Silikonovým prostíráním Grey Line - set 2 ks, jenž se hodí díky svému geometrickému vzoru i pro starší (nejen :-)) děti, a je dobře omyvatelné. Dětskou melaminovou misku King Panda v mintové barvě už doma máme a moc ráda bych pořídila právě i kalíšek s talířkem, protože tvoří ideální startovací set pro první samostatné svačinky. Stejně tak nám dělá radost od narození miminka lehká bavlněná Dětská dečka Zig Zag Pink od Fine Little Day, jenž je skvělá zejména pro teplejší dny domů, na zahradu i do kočárku.




Jako grafik s vlastní značkou tiskovin jsem byla asi nejvíce zvědavá na papírové drobnosti od EEF. A musím říct, že zatím patří mezi nejpreciznější produkty, se kterými jsem měla tu čest se seznámit. Balení i provedení je vymazlené do posledního detailu, a jednoduché a přitom hravé motivy mě zaujaly na první pohled. Ať už na pohlednicích, kterými můžete vyzdobit jakýkoliv dětský koutek, tak na Papírové girlandě Sweet Animals na zavěšení třeba pod poličku. Nejvíce mě ale dostaly překrásné ručně šité sešity, z nichž ten na fotce - Nelinkovaný školní sešit Pastel Fun Obláček má na sobě dokonce drobné zlaté motivy! A hodit se jistě budou na kreslení i na učení.




Další styling jsem fotila Policovém systému String White v naší jídelně. Je pro mě nejen designovým, ale i univerzálním kouskem, na kterém vyniknou nejrúznější dekorace, a jak je vidět, skvěle by se vyjímal i v dětském pokojíčku. Prim zde tentokrát hraje malý Svítící box s nápisy Lightbox A5 s hravým vzkazem a dvě mini lampičky - Noční LED lampička Yellow Pineapple a Apple, mezi kterými je opravdu těžké se rozhodovat. Jsou totiž neuvěřitelně roztomilé a krásné i jen jako dekorace. Díky praktickému kvalitními PVC materiálu se navíc hodí také pro ty nejmenší.




Konečně se dostáváme i do našeho dětského koutku v ložnici, kde každý den usíná malý M. Postýlku mu zdobí Dětský polštářek Checked ve tvaru písmene K, jako kluk :-), jenž je zároveň i vtipnou dekorací. Další Bavlněný polštářek Skyblue Clouds od Bloomingville ještě doplňuje šedý medvěd Knut od značky OYOY, do kterého jsem se absolutně zamilovala! Je prostě tak nezvykle krásný - méďa i špičkové provedení, které je pro tuto značku samozřejmostí. Pokud nechcete jako já v ložnici vrtat do zdi a přesto prostor nad postýlkou zútulnit, zkuste právě pohlednice či Plakát do dětského pokojíčku Apple A3 připevněný washi páskami. Nejoblíbenějším kouskem je ale rozhodně ikonická lampička Miffy, jenž nám udělala radost nejen svým nadčasovým designem, ale především praktičností. Osvědčila se totiž díky stmívači jako nejpříjemnější osvětlení, které nerušilo ani rozsvícené celou noc. A že jsme těch lampiček opravdu vyzkoušeli! Už se moc těším na to, jak ji využijeme i v dětském pokojíčku, až bude M větší. Myslím, že nás totiž bude provázet nejen celým dětstvím :-)...



Jak jistě víte, plakáty patří mezi mé nejoblíbenější dekorace. Do holčičího koutku jsem vybrala Plakát Ice Cream 50 x 70 cm a doplnila jej o dřevěný Svítící box na obrázky Poster Lightbox A4,  jenž se mi líbí ze všeho nejvíce právě proto, že v něm můžete obrázky podle nálady libovolně měnit. Růžový mráček je ze sady Little Girl A4 - set 8 ksNoční LED lampička Mini Ice Cream Pink zdobí koutek na komodě s dalšími hračkami - jednoduchou Dřevěnou figurkou Rabbit a Mini králičí panenkou Lille Kanin v porcelánových kalíšcích od Design Letters, které bych do budoucna ráda doplnila i těmi melaminovými pro děti.



U EEF mě také zaujala Bavlněná taška Shopper Black Panda.  I když má nespočet využití od nošení přes rameno na vycházky, přes ukládání hraček v pokojíčku, vůbec nebylo lehké ji nafotit. Nakonec jsem ji naplnila růžovou dekou od Fine Little Day, nejkrásnějším Bavlněným polštářkem Paní Králíková od Ferm Living a dalšími drobnostmi, které by se mohly malé slečně hodit třeba na delší návštěvě u babičky.




A na závěr trošku inspirace na zařízení mini koutku třeba do chodby ve kterém se dá sedět i schovat to nejdůležitější zároveň. Stačí k tomu stará bedna, ovčí kožešina, pohodlný polštářek pod záda Knitted Sky Rose a dětská stolička od Bloomingville. Doma na podklady slouží Dětský kufřík Light Blue, jenž si moc dobře pamatuji i ze svého dětství, a do školky nebo na výlet stylový Dětský batůžek Watermelon. Písmenková girlanda Letter Banner Pastel patří rovněž mezi mé největší favority. Udělá velkou a hravou parádu nejen v pokojíčku, ale třeba také na oslavě narozenin. Protože kromě pastelových písmenek obsahuje rovněž sadu číslic, takže fantazie se meze opravdu nekladou...

Pokud jste dočetli až sem, tak klobouk dolů a doufám, že vám moje focení pomohlo s výběrem toho nejlepšího pro vaše nejmenší. Protože vězte, že při rozbalování některé z novinek, jenž dodají každému koutku ten skandinávský šmrnc rozhodně nebudou děti ty poslední, které z nich budou mít radost :-)!

Vše a mnohem více naleznete na e-shopu ZDE. Užívejte jarních dní a pokud Vám čas dovolí, zastavte se za kolegyněmi z Nordic Day na mini festvalu, bude to stát určitě za to!

Zdraví Šárka

1 komentář:

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)