2016/03/15

Dekorujeme / Jarní ložnice v Nordic stylu

Pomalu ale jistě to venku začíná vypadat tak, jak by se na polovinu března slušelo, tedy jarně, a tak jsem se rozhodla přivítat tohle úžasné roční období i u nás v ložnici. A protože je pro mě posledních pár let jaro spojeno s výměnou černé za šedou a zařazením pro mě nejjarnější barvy, růžové, nejinak tomu bylo i tentokrát.



Pokud mám na mysli změnu, nepředstavujte si nic drastického. Ani postel, ani noční stolky, ani nic jiného objemného. To by ze mě doma radost neměli (vzhledem k četnosti těchto mých "škatulat"). Nejjednodušší, co můžete v ložnici udělat, je vyměnit povlečení a polštáře. Povlečení jsem tentokrát zvolila čistě bílé. Jednak proto, že bílá barva je pro mě jakýmsi symbolem čistoty a také se po šedé a ve městě sněhuprosté zimě k jaru tak nějak hodí, a také proto, že jsem ji chtěla doplnit výraznějšími doplňky, které by jinak zanikly.

Plakáty nad postelí mají na svědomí dvě dámy: Ylva Skarp se svým plakátem Plakát Be Happy You Two a úžasně šikovná Šárka z Ma Maison Blanche, která exkluzivně pro Nordic Day navrhla mimo jiné i tento kaligrafický plakát Dream. Oba ve velikosti 40x50cm.

Myslela jsem, že nejtěžší  v té ohromné nabídce bude vybrat právě polštáře. Po prvním prolétnutí však byla volba jasná. Nádherným, výrazným vzorek potištěným plátěným kouskům od Tine K home, ať již to byl obdelníkový povlak na polštář Tie Grey nebo jeho čtvercový kolega povlak na polštář Grey Check, se prostě nedalo odolat. Růžovou barvu zastupuje bavlněný polštářek Pink Triangles a maličký dvoubarevný polštář s koženým knoflíčkem Bumble Rose, jehož světle hnědý kožený knoflík vytváří naprosto úžasný detail. No řekněte sami, není to paráda?!


Na manželově levé straně, respektive jeho nočním stolku v podobě drátěného koše Black - medium od ferm LIVING, který u nás najde využití všude a proto cestuje po celém bytě, toho moc nepřežije. Až se divím, že dřevěná figurka slona Elephant se tu už celkem ohřála.
Někdy je mi trochu líto, jak pečlivě srovnané polštáře a přehozy či deky (zde pletený přehoz Grey&White) po nájezdu kluků dopadnou, ale tak to prostě je. Tak vypadá život se třemi "chlapy v chalupě".


Mé pravé straně, kam se mi podařilo propašovat i trochu té růžové, vévodí dřevěná figurka Penguin, která je stejně stylová jako její sloní kolega a krém na ruce Černý čaj 300 ml, horká novinka z Francie v matně černém skleněném obalu.


V poslední době jsem si strašně oblíbila různá světla, lapmy i bodovky typu "objímka". A tak samozřejmě nechybí ani v ložnici. Nalevo je to objímka pro žárovku Black, která má dokonce svůj malý řetízkový vypínač a jako lampička tak slouží naprosto bezvadně, napravo pak Vám jistě dobře známý svítící řetěz s 10ti žárovkami, o kterém jsem snila léta a krerý, stejně jako drátěný koš ferm LIVING, u nás nachází využití po celém bytě.



Závěsné háčky GYM, které slouží k jejich uchycení, tvoří zároveň výrazný designový prvek, který mě osobně opravdu baví. Navíc se dají použít velice všestranně. Stačí přidat třeba ramínko na šaty White a můžete čarovat - zavěsit časopis pro dekoraci, nebo prostě jen župan nebo halenku na ráno. Vždy podle nálady.



Občas se dokonce i poštěstí a na řadu přijde ranní kávička s nádechem jara a trochou romantiky se seversky něžnou Tine K home. Tedy pokud děti jen trochu dovolí...

Tine K home a její drobnosti nesmí u nedělní kávy chybět: Mocca hrneček strip black Morocoo, samozřejmě růžový Svícen Facet glass Rose 10 cm, keramická mini miska, kterou najdete zde v šedé nebo modré barvě, vše naservírované na úžasném kulatém servírovacím tácu s mým oblíbeným ručně tištěným logem. V barvě denim zde

Snad Vás trocha  růžové připraví a navnadí na blížící se první jarní den.

Za Nordic Day Vás moc zdraví a krásné dny přeje Vendula

2 komentáře:

  1. Vaše ložnice je opravdu moc hezká, jarně naladěná, přesně v tom stylu, který se líbí mně, ale skoro 10tisíc jen za jarní změnu polštářků je opravdu trošku moc...takže se budu jen dívat na obrázky a nabídku, kterou máte v Nordic day.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den. Jsem ráda, že se Vám styling líbí :-) To je výhoda focení pro blog... člověk si vybere, co jen si zamane. Jde hlavně o inspiraci a pomoc s výběrem. Ale věřte mi, že i s malým rozpočtem se dá udělat hodně parády. Stačí vybrat třeba jednu dražší věc, která dodá směr a doplnit ji dalšími, které buď máte doma nebo si i vyrobíte sama.
      Přeji krásné jarní dny, venku už to začíná vypadat nadějně :-)
      Vendula

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)