2015/03/17

Dekorujeme / Velikonoce v nordic stylu

Také se tolik těšíte na jaro? Už je opravdu za dveřmi, stejně jako Velikonoce. A pokud si ještě nevíte rady, jakými dekoracemi tento rok vyzdobíte Váš domov či jak budou vypadat velikonoční vajíčka, připravila jsem pro vás inspiraci z našeho Pinterestu. Jak jinak, než v nordic stylu!

Jestli patříte mezi ty, co rádi tvoří, vyzkoušet můžete nejrůznější techniky. Ať už na vajíčka vařená přímo pro koledníky nebo na ty polystyrénová, sloužící jen jako dekorace. Tady jsou ty nejoblíbenější:


1/ Washi pásky
Japonské samolepicí washi pásky z rýžového papíru snad nemusíme ani představovat. Vajíčka jimi oblepte dokola a vytvořte tak originální vzor. Můžete z nich také vystřihnout drobné samolepicí motivy. Velký výběr z originálních washi pásek naleznete u nás na Nordic Day ZDE.



2/ Zlacení
Metalické barvy jsou in i na Velikonoce, a zlatá barva patří jednoznačně k těm nejoblíbenějším. Zlatit se dá přímo plátky zlata, ale nejjednodušší způsoby jsou použít zlatý dekorační sprej, zlatý fix, či natřít vajíčka lepidlem a obalit je ve zlatých třpytkách. (Vše běžně k dostání v drogerii, papírnictví nebo hobby marketech.)



3/ Černobíle
Velkým hitem je stále psaní a malování na vajíčka lihovým fixem nebo akrylovou barvou, kterými velmi jednoduše vytvoříte všemožné motivy. Inspirovat se můžete třeba trendy grafickými vzory z kolekce značky Ferm Living. Naopak pokud přetřete celá vajíčka černou akrylovou barvou, vyřádíte se na nich zase kreslením a psaním bílou křídou...



4/ Bílá něha
Bílá vypadá nádherně i o Velikonocích. Nejkrásnější zdobení tak vytvoříte bílým voskem na bílém podkladu a bílým fixem na přírodním hnědém vajíčku. Velká romantika, co říkáte?



5/ Peříčka 
Pokud raději zdobíte než malujete, inspirujte se opět přírodou a zkuste to s nejrůznějšími stužkami, provázky a peříčky, které jen tak pod provázek zasuňte či nalepte přímo na vajíčko.



Další dekorace s peříčky, dekorační vajíčka nejen na zavěšení v mnoha provedeních a další krásné jarní dekorace, kterými hravě doplníte dekorace vlastní výroby, naleznete rovněž u nás na Nordic Day.

http://www.nordicday.cz/kategorie/jarni-dekorace/

Mezi nejpovedenější kolekce i letos patří ta jarní od Madam Stoltz. Proto, že má spoustu kouzelných drobností, jenž se dají hravě obměňovat každou sezónu, ale rovněž proto, že její inspirace pochází z přírody a dekorace tak působí i přes netradiční provedení velmi přirozeně...




Všechny jarní dekorace nejen od Madam Stoltz naleznete na našem e-shopu TADY, a další inspiraci na netradiční velikonoční tvoření v nordic stylu na našem Pinterestu ZDE. Snad tak půjde úplně samo!


Užijte si zdobení i přípravy na Velikonoce, a pokud se Vám bude chtít, pochlubte se nám Vaší fotkou ;-).

Krásný den přeje Šárka a Nordic Day

6 komentářů:

  1. Krásný článek plný inspirace! přijde mi, že v obchodech jsou k dostání jen velikonoční kýče (aspoň u nás v Hradci ano). Já jsem se ze zoufalství pustila do vykrajování z bílé samotvrdnoucí hmoty :-) hezký večer! Svatava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Svatavo, jsme rádi, že se líbil! U nás v Hradci též, proto vždy netrplivě vyhlížím jarní novinky z Nordic Day, vybaluji ty od Madam Stoltz, které mám už léta nebo také tvořím. Ať se dílo podaří!
      Krásný den a děkujeme za návštěvu :-)

      Vymazat
    2. I u nás v Hradci hlásím samé kýče:-D.

      Vymazat
    3. Lucie :-D proto srdečně zveme na novou jarní kolekci na Nordic Day! Pohodový víkend

      Vymazat
  2. Moc dekuji za uzasne inspirace, ten cerny fix nebo cerny akryl plus krida to je bomba! Hezky vecer Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko my děkujeme za milou návštěvu a jsme rádi, že se inspo líbilo ;-). Krásný víkend!

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)