2014/09/22

Inspirujeme se / Podzimní trendy

Podzim klepe neomylně na dveře, i když jak doufáme si ještě užijeme ještě pár teplých dní. Ale tento rok se opravdu nemusíte bát, nové trendy jsou totiž plné hravosti, zářivých barev a různých stylů, mezi kterými si vybere opravdu každý! A jaké to vlastně jsou? Každá z našich značek má svůj osobitý styl, který nás v nové podzimní kolekci něčím zaujal. Proto máme pro Vás pár inspirativních fotografií od každé z nich. A pokud naleznete svou favoritku, můžete si prohlédnou její nový katalog celý a nasát tak atmosféru přicházejícího podzimu ještě více. Všechny katalogy od našich značek naleznete v pravém postranním sloupci vedle tohoto článku.


House Doctor vsadil na minimalistické linie a kontrast, který se projevil v ladných tvarech nejrůznějších bytových doplňků s hrubšími materiály a strukturami. Na polštářcích tak naleznete impozantní samet, na keramických květnících ručně malované vzory a na kovových vázách nerovnoměrný povrch s patinou či vrypy. Naprosto nás ale nadchla kombinace zlaté a růžové barvy!




U By Nord se rovněž objevuje pudrově růžová, přecházející až do tónu béžové, famózně zkombinovaná se světlými odstíny šedé. Největší inspiraci pro letošní podzimní kolekci byla pro By Nord opět příroda a vsází tentokrát přímo na její detaily. Na polštářcích se objevuje potisk hadí kůže i srnčí srsti či kůra stromů, nebo oblíbené peří. Pokud chcete splynout s přírodou, rozhodně pro Vás budou tyto kousky to pravé!





Tine K Home nás tento rok opravdu příjemně překvapila. Oproti předchozím temnějším obdobím je její nová kolekce světlá, lehce pastelová a až žensky jemná. Navíc se fotilo v překrásných prostorech dánského zámku Holckenhav, které dodaly nové kolekci osobité kouzlo. I Tine nezapomíná na odstín pudrově růžové, který pro zimu ztmavila do šeříkové a kombinuje jej s dramatickou modročernou. I zde se objevuje potisk hadí kůže. Jinak zůstává věrná svým stálicím s decentními obměnami. Třeba oblíbené fasetové svícny dostávají antik patinu a nové odstíny a vypadají opět nádherně!





Nejveselejší podzimní kolekci jednoznačně představila Betina Stampe a Bloomingville, takže pokud máte tendenci propadat podzimním depresím, jednoznačně sáhněte po některém z těchto kousků. Barevné je opravdu všechno včetně zvířecích kožešin nebo stylového nábytku - od pudrově růžové, přes vínovou, mintovou, nebesky modrou, až po lahvově zelenou.. U Bloomingville také naleznete největší mix trendů - lebky, mramor, geometrické vzory, domečky i vysoce lesklé povrchy nejen ve zlaté barvě, jenž můžete hravě kombinovat mezi sebou.



Tuto sezónu překvapil také Ferm Living. Samozřejmě, že zůstává věrný úchvatné kombinaci geometrických vzorů a obrazců, které jsou pro tuto značku tolik typické, ale se svým osobitým designem se rozhodl vydat ještě dál. Až k minimalismu a retru 50. let! Tak tomu říkáme odvaha korunovaná výraznou královsky modrou barvou, jenž naleznete na polštářcích, koších, svícnech, obrázcích, ale třeba i na svítidlech či kobercích. Co Vy, troufnete si?




Zato Madam Stoltz opět zůstává svá a věrná svému jedinečnému industriálnímu stylu propojeného s přírodou. V její kolekci tak naleznete motivy sovičkek, jelenů, podzimního listí i paroží především na ozdobách, svícnech a květnících. Domminantní barvou letošní kolekce je u Madam jednoznačně jiskřivá měděná objevující se na téměř každém bytovém doplňku, ale také třeba na nádherných solitérních kusech stylového nábytku - na stoličkách, židlích a odkládacích stolcích. Takže pokud patříte mezi její příznivce, určitě Vás opět dostane.




Vybrané novinky od všech značek naleznete u nás na e-shopu již od 1. poloviny září a navíc pro Vás máme spoustu překvapení v podobě značek nových! Takže těšte se na podzim s námi a užívejte nové inspirace i krásných slunečných zářijových dní ;-).

Zdraví Šárka a Nordic Day.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)