2016/08/23

Zabydlujeme / Pokojíček pro miminko Vol. 2

Tentokrát vám představím pokojíček pro holčičku :-) Je to přesně 13 měsíců, kdy jsem těhotná fotila pro Nordic Day blog koutek pro malého Maxe ještě v nedokončeném přízemí. A stejně těhotná jsem pro vás nadekorovala i koutek pro jeho sestřičku v naší ložnici, která bude přesně o tolik měsíců mladší...


Již tradičně u nás není ještě vše připraveno. Třeba postýlka má být zvednutá do vyšší polohy a přibude k ní bílý mantinel, ale věřím, že tento detail mi odpustíte ;-) Opět jsem na Nordic Day vybrala doplňky a dekorace, které se mi líbí ze všeho nejvíce. Některé už doma mám a další bych si ještě do budoucna moc přála. 

Kombinaci jsem zvolila úplně tradiční a pro mě nejmilejší - černobílé jednoduché grafické motivy doplněné pudrově růžovou. Také proto, že se hodí k mintové, kterou má ve svém koutku zase bráška. A právě neutrální černobílá barevnost obě barvy hezky propojuje. Černobílou kombinaci najdete třeba na povlečení Gran Black, které je vlastně dárek k Maxovým prvním narozeninám. I když miminko je zatím neužije, ráda bych potom pořídila stejné i pro ně, protože nějaký čas budou sourozenci trávit ve společném pokojíčku. Totožným kouskem je u nás také dečka Zig Zag Pink od Miniroom. První - stejnou, ale v mintovém provedení, si totiž nemůžu vynachválit, a nejvíce si jí užíváme především v létě do kočárku a postýlky. Dečku jsem doplnila ještě originálním dětským polštářkem ve tvaru králíka Sophia Rabbit od Bloomingville, jenž může sloužit i jako hračka, a nádhernou králičí panenkou Lille Kanin, kterou malé, až trošku povyroste, určitě pořídím.


Stěny u nás doma vždy zdobí plakáty, proto nesmí chybět ani v koutku pro miminko. Vybrala jsem jednoduchý motiv Black Baloon od Magdaleny Tyboni, jejíž práci velice obdivuji. Bílé stěny ráda zútulňuji pomocí washi pásek a pohlednic. Tyto jsou od EEF Lillemor a jsou vážně kouzelné!



Vedle postýlky je designový a praktický úložný papírový pytel Sleeping Bear od ikonické značky Tellkiddo, který jsme prostě museli mít. Na hračky, polštářky, prostě cokoliv!


Na komodě s oblečením nesmí chybět také pár stylových dekorací. Jméno miminka ELA jsem vyskládala z prvního DIY písmena a dřevěných písmen Letters Black od Design Letters. Pod stejnou značkou naleznete nově i víčka na pití pro melaminový hrneček Pink, které užijou až větší děti. A proč vyhazovat krabičky s originálním typografickým designem, když ještě mohou nadělat také parádu? :-)


Novinkou na Nordic Day je rovněž stylové osvětlení s drobnými žárovkami od značky Sweetlights. Ta mě naprosto dostala. Nejvíce dětská lampička Supergirl Pink, která může sloužit jako dekorace i noční lampička zároveň. Určitě ji ale připevněte na stěnu, je totiž z pevného kvalitního kovu a na dvě tužkové baterie, takže se žádných nehezkých kabelů bát nemusíte ;-)


Vzpomínkou na mé dětství, dekorací, ale také zábavnou hračkou jsou ručně malované matrjošky Black and White s úžasným skandinávským designem, které, doufám, Ele (ale i sobě :-)) také jednou pořídím.


A poslední třešinkou na dortu je rozhodně deník miminka Baby's First Book s velmi povedenou minimalistickou grafikou. Mrzí mě, že nebyl v prodeji už když se narodil Max. Dostali jsme totiž úplnou "klasiku", nad kterou jako grafička a vyznavačka jednoduchosti a minimalismu mhouřím obě dvě oči :-/ 

Takže pokud to máte stejně, bude tato kniha pro Vás přesně to pravé! Stejně tak potěší podobně naladěné budoucí maminky i jako originální dárek, ke kterému ještě můžete přidat třeba černobílý obrázek Hello Baby od značky Tellkiddo. Slouží pro zaznamenání nejdůležitějších údajů miminka po příchodu na svět a můžete jím pak vyzdobit stěnu dětského pokojíčku.


Doufám, že se vám koutek pro Elu ve skandinávském stylu líbil a inspiroval Vás. Tímto se s Vámi totiž na Nordic Day blogu na nějakou dobu loučím, protože počáteční péče o dvě skoro ještě miminka bude zřejmě pěkná dřina. Přiznám se, že focení a styling mi při mateřských povinnostech bude chybět ze všeho nejvíce, protože je to moje nejmilovanější součást práce, ale zároveň bohužel časově a fyzicky nejnáročnější. Jak jste mohli vidět v předchozích příspěvcích, mám za sebe už nějaký čas velmi šikovnou a početnou náhradu v podobě dalších kreativních blogerek! Ale kdyby se vám přeci jen stýskalo, najdete mě na mém ma maison blanche blogu ;-)

Užijte si naplno druhou půlku prázdnin a doufejme krásné babí léto. To přinese novinky nejen ke mně domů, ale především Vám v podobě nových stylových doplňků a dekorací od skandinávských značek na našem nej e-shopu Nordic Day!

Moc zdraví Šárka <3

2 komentáře:

  1. Jéj, Šárka, čakáš mimi, alebo už máš dievčatko, tajnostkárka!
    Gratulujem :-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Šári, moc moc gratuluju !!!! Pokojíček je nádherný !!!!! Marki

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)