2015/11/23

5 adventních DIY s Nordic Day

Je tady konec listopadu, což znamená, že brzy přijde adventní čas. Ten je spojený se sváteční atmosférou, sladkým pečením a s radostí v dětských očích. Děti totiž konečně můžou začít s otevíráním políček, ve kterých ovšem nemusí být nutně jen čokoláda. Zkuste být letos kreativní a připravte pro děti kalendář, který nebude z papíru, ale třeba z látkových pytlíčků. Ty spolu s dalšími krásným drobnostmi najdete v naší vánoční kolekci na Nordic Day, díky které si letos můžete připravit skutečně originální Advent. 
 
Textilní adventní kalendář z Nordic Day
Tip číslo 1 - Svícen plný pokladů
 
Seveřané svíčky a lucerny milují a jsou v tomhle ohledu velmi vynalézaví. Dánská značka Bloomingvile letos například přichází se skleněným adventním svícnem Let it snow, jehož vnitřek si můžete naplnit podle své fantazie. Skvělou volbou jsou třeba třpytivé baňky, šišky obarvené stříbrným práškem a k tomu milé zvířecí figurky. Zvolit ale můžete také větvičky, korálky a barevné skleněné ozdoby. Je to jen na vás. Při vybírání a kombinování oblíbených věcí si totiž určitě užijete spoustu radosti. Obzvlášť když k téhle činnosti přizvete celou rodinu.
 
Adventní svícen Let it snow

Tip číslo 2 - Originálně zabalené dárky

Štěstí přeje připraveným. Nenechávejte výběr a balení dárků na poslední chvíli, ale naopak si tuhle milou radost dávkujte hezky rovnoměrně. Ať si balení každého dárečku s radostí užijete. Na Nordic Day si můžete vybrat nejen krásné balící papíry, ale také provázky, samolepky a cedulky. Každý dáreček tak bude dokonale vymazlený.
 
Dárky zabalené ve stylu Nordic, foto: blog Snusans
Tip číslo 3 - Tak trochu jiný kalendář
 
Možností je hodně. Namísto čokoládové klasiky letos můžete pořídit třeba textilní kalendář, do kterého dětem každý den připravíte malou drobnost. Autíčko, gumičku do vlasů, žvýkačku, kamínek pro štěstí, roztomilou postavičku a plno dalších věcí včetně těch sladkých. Zajímavou variantou jsou také látkové nebo papírové sáčky s číslicemi od jedné do čtyř, které můžete doplnit menšími sáčky vlastní výroby. Děti tak budou mít každý den malé překvapení a o adventních nedělích čtyři větší.  
 
Papírové adventní sáčky

Tip číslo 4 - DIY vánoční přáníčko

Dárky a dekorace, které jste sami vyrobili, patří k těm nejvzácnějším. Tohle přání můžete připravit k Mikuláši, poslat někomu blízkému nebo ho darovat pod stromeček. Potřebovat budete čtvrtku, tužku, fix a nůžky. A dozdobit ho pak můžete třeba pomocí vánočních papírových pásek. Připravte si tvar, jaký vidíte na fotce a do dvou stran vystřihněte úzký otvor, kterým bude procházet papírová dekorace. Může jít o cokoliv symetrického, my jsme tématicky zvolili stromeček. Kouzlo přáníčka pak spočívá v tom, že se stromeček prostrčí otvorem a plní tak funkci ozdoby, která přání zároveň uzavírá. Po otevření pak obdarovaného čeká pohled na krásný obrázek a přáníčko nebo třeba poukaz. 
 
Set mini svíček Christmas a hrnečky s ocásky

DIY přáníčko, foto: Iri Novak
 
Tip číslo 5 - Advent po dánsku

Díky rozhovoru s blogerkou Markétou Vester, která žije v Dánsku, víme, že zdejší advent je spojený s vánoční svíčkou zvanou Kalenderlys. Ta má po stranách číslice od jedné do čtyřiadvaceti a Dánové s ní každý večer odpočítávají zbylé dny do Štědrého večera. A vy si takovou svíčku můžete snadno vyrobit díky nálepce od značky Bloomingville. Stačí ji nalepit, příští neděli zapálit a letošní advent může začít. 
 
Adventní nálepka na svíčku od Bloomingville, zdroj: Banditten

 Doufáme, že vás naše nápady inspirují k tomu, abyste si letošní advent dopřáli v kreativním stylu. 

Hodně zábavy a radosti při adventním tvoření vám přeje Iri & tým Nordic Day.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)