2015/10/28

Podzimní novinky z letní návštěvy u Madam Stoltz

V létě jsme navštívili showroom Madam Stoltz na nádherném dánském ostrově Bornholm, kde nám Pernille Stoltz představila svoji novou kolekci podzim - zima 2015. Byla to opět návštěva plná inspirace, krásných okamžiků s přáteli i zážitků a ráda bych vám z ní tady na blogu přinesla několik vzpomínek.

Na ostrov Bornholm jsme přiletěli malým letadlem přímo z Kodaně a na letišti nás vyzvedl Peter, manžel Pernille. Zamířili jsme rovnou do Svaneke, kde Madam Stoltz bydlí.

Stihli jsme malou odpolední procházku po okolí a pak už jsme se rovnou ubytovali u naší oblíbené Stine, starší nesmírně elegantní dámy, která pronajímá pokoje ve svém útulném domku. Bydlíme tu vždy i s ostatními distributory Madam Stoltz a ráno se všichni potkáváme u báječné snídaně, kterou pro nás Stine připravuje. Miluji její dům a zahradu. Stine je nadšená sběratelka uměleckých kousků všeho druhu, takže její dům je jako malé muzeum umění. Potom už jsme se přesunuli do kanceláře a showroomu firmy, kde jsme si povídali o nových nápadech, zkušenostech, ale hlavně jsme se všichni těšili na designové novinky...

Moje oblíbené místo u přístavu ve Svaneke - restaurace s lehátky u vchodu. Kdo by odolal:-)
Typický výhled na Bornholmu - drsná krása ostrova je znát všude kolem, zároveň je to ale ohromně romantické místo.

Rybářské lodě i menší lodičky jsou ve Svaneke téměř u každého domku.
První den jsme u snídaně předali Pernille dárek k narozeninám, které měla před pár dny. Byl v něm set svíček Meadows a měla z něj ohromnou radost. Já jsem zase byla patřičně pyšná na to, že jsou vyrobeny u nás v Česku.
Zahrada naší hostitelky Stine je plná romantických zákoutí a květoucích ostrůvků.

Moje oblíbené místo v zahradě je ale tady - na zastřešené verandě. Nikdy neodolám a musím si jít ranní kávu vypít sem. No není to úžasné místo?
Snídani nám Stine servíruje do kouzelných antik talířků a šálků. A její domácí marmeláda, to je sen!
Když jsme dorazili do kanceláří firmy, bylo tu prozměnu připravené překvapení pro méno manžela Roberta, slavil totiž narozeniny ten den a Pernille pro něj s ostatními připravila tradiční dort s jeho podobiznou, který se v Dánsku dělá dětem, když slaví narozeniny. Nechyběla ani dánská vlajka, jahody a dárkový set místních piv - vědí, jak Robertovi udělat radost:-)
Potom jsem se už vyzbrojila na zapisování poznámek, dostali jsme flash disk s novými fotkami a porada mohla začít.
Sešli jsme se už v hojném počtu a v zastoupení mnoha zemí - Izrael, Finsko, Holandsko, Francie, Česká Republika nebo třeba Polsko.
Nemohl chybět ani místní "security dog" Carlo Stoltz!

A kdyby vás zajímalo, kdo u Madam Stoltz pracuje ve skladu a chystá k nám do ČR všechny ty palety se zbožím, tak tady je - představujeme vám Petera! No není ohromný?:-)

Takhle krásně vypadá uvnitř showroom značky Madam Stoltz. Pernille se právě pouští do povídání o novinkách ze zimní kolekce.
Kolekci vládnou podzimní tóny zlaté, tmavě zelené nebo okrově žluté.
A jak u Madam Stoltz vypadají novinky pro letošní podzim a zimu? 

Noblesně, dramaticky a romanticky. Pernille je ve své kolekci opět svá tak, jak to umí jen ona. Vybírá si z trendů jen pár prvků a ty potom kombinuje se svojí vlastní kreativní představou.

Nejvíce je znát inspirace přírodou, která je patrná především u vánočních dekorací. Sváteční výzdobu zkrášlí zlaté i stříbrné paroží, motivy peříček nebo třeba šišky obarvené načerno. 

A co nás ještě zaujalo?
Pernille se letos nadchla pro zelený mramor a mosazné detaily, kterými vyniká také tenhle krásný stolek s kolečky.
Pro originální balení dárků měla Pernille vždy talent. Kdykoli jsem od ní dostala dárek, bylo mi ho až líto rozbalit, jak krásně byl nazdobený. Letos vytvořila Pernille kolekci lepících pásek, štítků a stužek, se kterými bude radost balit i rozbalovat!
V nové kolekci najdete i další druhy domečků, které jsou tolik populární. Kolekci obohatily odstíny v šedých barvách, například Svícen Domeček grey.

Dekorativní závěsný parůžek je podle mého absolutní hit sezóny a jeden z mých favoritů.
Další z příkladů, jak stylově jde zabalit vánoční dárek. Všimněte si i papírových ozdob zavěšených okolo, mojí oblíbenou je například tato: Papírová ozdoba Star grey
Jak málo stačí k dokonalosti - jednoduchý adventní svícen a trocha zeleně. V jednoduchosti je krása. Pernille toto ví a umí s tím báječně pracovat.
Madam Stoltz ukazuje, jak lze domečky mezi sebou kombinovat. Nejlepší je použít různé barvy, druhy i materiály k sobě, docílíte tak bohémské až umělecké atmosféry.
Fotorámeček Brass je další z mých favoritů - nejen na fotografie, ale hlavně na drobné detaily, jako je peříčko, třpytivý list nebo usušené květiny. Úžasný je i stojánek na tužky v popředí.
Svícen Star Brass na fotce vlevo je nově v odstínu mosazné zlaté a miluji jeho éterický tvar a čistotu. Můžete ho použít na Vánoce, ale stejně tak lze motiv hvězdy používat v interiéru i celoročně. Mám ráda takové nadčasové kousky.
Nové závěsné květináče v geometickém provedení jsou opravdovou designovou lahůdkou.
Vánoční ozdoba Diamond mě dostala svojí překrásnou modrou barvou s duhovými odlesky. Stejně tak ozdoby s pavím peříčkem jsou adept na hit sezóny a určitě si musím nějakou pořídit domů. Všimněte si, jak modrá na pavím pírku ladí s modrou na skleněné ozdobě!
Kuchyni u Madam Stoltz vládne jednoduchost a geometrie, například Mini miska geometry je jeden z bestbellerů, stejně tak i dvoubarevná prkénka.
Svícen Black Dots a svícen Black Stripes - puntíky a pružky vedle sebe? Proč ne! Když se do toho pustí Pernille, vznikne cool kombinace.
Nebojte se kombinovat přírodní jednoduché dekorace s výraznými prvky jako je zlatá barva nebo geometické tvary. Právě takové kontrasty tvoří hlavní atmosféru v celé kolekci Madam.

Ručně kovaný svícen obsahuje prvky, které jsou pro Madam Stoltz typické - surový hrubě opracovaný kov a lehce umělecký dojem z celkové kompozice.

Vánoční ozdoby od Madam Stoltz a opět kombinace zlatého lesku a přírodních dekorací.
Závěsná vánoční ozdoba Xmas Tree
Vánoční ozdoba z peří Feather Stripe a Vánoční ozdoba z peří Feather Dot jsou moje láska na první pohled. Must have.

Stejně tak i další obdoba - Ozdoba z pírek
Věneček z borových šišek moc chválím, dlouho jsem hledala na Vánoce stylový přírodní věnec, který by vydržel více sezón.
Stropní lampa Wire nově v mosazném odstínu. Baví mě originální pojetí, kdy je lampa jen zavěšená na háčku - co ji takto dát třeba po stranách postele nebo ke křešílku jako čtecí lampičku?
Pernille i její manžel Peter jsou úžasně milí lidé a jsem vděčná za naši letitou spolupráci i přátelství.


Tak toto byl náš výběr těch nejzajímavějších kousků ze showroomu. Jak se vám líbí - máte také své favority?

Pernille Stoltz má obrovský cit vybrat do svých kolekcí poklady, které kombinují severskou krásu s exotickými prvky dalekých zemí, kam cestuje za obchodem i inspirací. Její novinky jsou pokaždé jiné, ale vždycky krásné a originální. Tak jako její podzimní a zimní nabídka, která se třpytí kovovými odlesky, zaujme černou elegancí a potěší hravými detaily. 

Vychutnejte si ji spolu s námi, novou kolekci právě naskladňujeme na Nordic Day.


Krásnou inspiraci a radost z nových skvostů od Madam Stoltz vám přeje Martina a tým Nordic Day.

3 komentáře:

  1. Nádhera dechberoucí. Až mi srdce poskakuje samou krásou. Moc děkuju, že jsem mohla nahlédnout. Večer si to pročtu a prohlédnu znovu, zavrtaná v posteli s čajem a svíčkou! Už teď se těším. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten mosadzny stol s tym zelenym mramorom, kolieska, och to je pekne. Take podobne pierka na stromcek som prave vcera vyrabala.

    OdpovědětVymazat
  3. To jsou takový sympaťáci úžasný!!:)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)