2015/09/27

5 tipů, jak si vystavit nebo uložit poklady z dovolené

Muži je většinou považují za zbytečné lapače prachu, ženám ale připomínají krásné chvíle strávené v cizích zemích. Řeč je o suvenýrech a dalších pokladech, které jsme objevili, koupili a dovezli z dovolené. Pokud jsme si i přes okouzlující cizokrajnou atmosféru, která obyčejné "cetky" mění v hotové umění, dokázali vybrat správně, byla by škoda sošky, obrázky, náramky a další dovezené věci schovávat. Naopak. Exotické doplňky zkombinujte s těmi "domácími" a oživte tak poličku v ložnici nebo třeba knihovnu v obýváku. Uklidit, uzavřít a čas od času zavzpomínat se naopak hodí pro věci, které pro vás mají svou hodnotu, ale není potřeba je ukazovat. Do téhle kategorie patří vstupenky, letáky nebo třeba ústřižky z místních novin, které můžete schovat do krásných krabic, boxů a šanonů

Police z mořeného dubu Smoked Black
Tip číslo 1: Výstavní mozaika


Tu krásnou keramickou mističku jste tam přece nemohli nechat. A dobře jste udělali. Teď ji můžete vystavit na polici a odkládat do ní třeba prstýnky, náušnice nebo náramky. Stejně tak můžete dát na odiv prázdnou láhev od vína, rozkošnou vázičku nebo ten roztomilý mini bloček. Milé radosti můžete vystavit do policové mozaiky vytvořené z několika dřevěných poliček. 



Dřevěná polička Square

Tip číslo 2: Co polička, to poklad

Některé cennosti z cest si zaslouží plnou pozornost. Dopřejte jim sólo přehlídku v samostatných boxech, které v zajímavé kompozici zavěsíte na zeď. Na výběr máte nástěnnou poličku House v několika barevných a grafických variantách nebo třeba nástěnnou poličku Venner ve tvaru šestiúhelníku. 

Nástěnná polička Venner
Tip číslo 3: Kouzelné krabice

Vypadají jako krásná dekorace a přitom dokážou pojmout obrovské množství věcí. Třeba pohledy a dopisy, které vám z dalekých cest poslali jiní. Nebo graficky zajímavé prospekty, které jste na prázdninách posbírali v místním muzeu. Stejně tak vizitky a letáčky obchodů, ve kterých jste suvenýry koupili. 

Úložný box The Artwork
Hrneček Bear a dřevěný a papírový box od House Doctor
Foto: Iri Novak
Tip číslo 4: Tajemné šanony

Když se prospekty nevejdou do krabice, dejte je jednoduše do šanonu. Sem patří i všechny ty skvělé zahraniční edice lifestylových časopisů, které jste pořídili na letišti. Kromě toho, že mají krásné fotky, jsou taky skvělou motivací se konečně naučit nebo doučit španělsky, italsky, francouzsky a kdoví jak ještě. 

Šanony od ferm Living
Tip číslo 5: Zapsané vzpomínky

Nejlepším suvenýrem z cest jsou naše vlastní zážitky. Zapište si je do půvabných sešitů a bloků, doplňte do nich fotky nebo obrázky a za dlouhých zimních večerů máte o zábavu postaráno. Uvaříte si dobrý čaj nebo kávu a užijete si příjemné chvilky plné nostalgie.

Zápisník M for Memory

Přejeme vám krásné vzpomínání na krásné letní zážitky.

Iri & Nordic Day

4 komentáře:

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)