2015/08/28

Školní příprava ve skandinávském stylu


Srpen pomalu končí a blíží se mnohem méně oblíbené září. Přechod z dobrodružných prázdnin do školního režimu plného povinností ale můžete dětem zpříjemnit úpravou jejich pokojíčků. Zkuste si s nimi zahrát na interiérové designéry a do proměny je tak zábavnou cestou zapojit. Ať si samy určí, zda budou sešity a učebnice ukládat do poliček nebo pojízdných boxů. Nechte na nich i rozhodnutí, jaké barvy a motivy budou v jejich pracovním koutku převládat. A svěřte jim také zodpovědnost nad výběrem těch správných dekorací. Je libo kufřík s veverkou nebo s lasičkou? A co plakát nad pracovním stolkem – černobílý nebo barevný? Důležitost vlastního rozhodnutí posílí dětské sebevědomí, které se ve škole bude hodit.

Skvělý nápad od stylistky Marie Mersier: Dřevěné boxy jako úložná stěna nad stolem. Realizovat ho můžete třeba s nástěnnou poličkou Venner. Foto: Rebecka Oftedal 

Předškolák



I děti, které zatím nejsou školou povinné, potřebují svůj pracovní prostor. Zastane ho malý stolek s židličkou, nad kterým bude třeba viset milý obrázek, jehož motiv se může opakovat i na úložných doplňcích. Přesně tak jako v kolekci značky Bloomingville, ve které najdete dětský kufřík Blush a rámeček s obrázkem Squirrel.

Dětský kufřík Blush
Školák


Nástup do první třídy znamená radost i starost zároveň. Děti se většinou těší, ale školní povinnosti jejich radost často brzy utlumí. Základem spokojenosti malého školáka je proto dobrá organizace, ke které přispějí pojízdné boxy, úložné krabičky a zápisníky. Důležité je také vybrat vhodnou lampičku, pohodlné sezení a hezké textilní doplňky, které pracovní koutek zútulní. 

Inspirace od blogerky Martiny z My One Way. Fotka je z pokojíčku její dcery Amelie. 
Student

Zatímco malé děti milují hodně barev, ty starší tíhnou k tmavým odstínům a výrazné grafice. Radost jim určitě uděláte pořízením doplňků od značky Design Letters, mezi které patří třeba guma, pravítko trojúhelník nebo tužka. Jsou stylové, ale dokonale plní svůj účel. A od stejné značky můžete vybírat i věci pro malé školáky. S pexesem Abeceda si krásně procvičí všechna písmena, porcelánová dózička zase poslouží jako stojánek na tužky nebo pastelky. 

Doplňky Design Letters

Přejeme vám co nejúspěšnější začátek školního roku a doufáme, že díky doplňkům od Nordic Day bude pro děti hned o něco příjemnější. 

Plakát Hej!Dětský kufřík Light Blue,  Úložné krabičky GraphicStolní lampička White, Guma Design LettersPexeso Design Letters AbecedaZápisník S for SketchesPravítko trojúhelník Design Letters blackEspresso hrneček LettersÚložný box na kolečkách Favorite Toys

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)