2015/05/20

Focení terasy pro časopis Nové proměny bydlení

Terasa je část našeho domu, na kterou jsem se při jeho zařizování těšila ze všeho nejvíc. Možná i proto je u nás nakonec po celé jeho délce a vedou na ní všechna naše francouzská okna - z obývacího pokoje, jídelny i ložnice. Znamená pro mě komfortní a relaxační zónu jen na krok vzdálenou jak od naší postele, tak i od ve vánku šumících stromů, čerstvého vzduchu, zpěvu ptáků. Jako rodina na ní v letních měsících trávíme maximum volného času. Částečně si ji můžeme užívat i za deště díky skleněnému zastřešení. Minulý rok jsme ji doladili o laťovou zástěnu pro větší pocit soukromí, novým nábytkem pro pohodlný relax a černým nátěrem, aby našemu oku lépe lahodila. Beru terasu jako jednu z místností, naprosto rovnocennou těm ostatním uvnitř domu, a tak se jejímu zabydlování věnuji se stejnou intenzitou a zapálením pro věc.

Mám to štěstí, že spolu s Martinou - majitelkou úžasných eshopů Nordic Day a Bella Rose máme představy o venkovním snovém posezení úplně stejné a Martině se naše terasa natolik zalíbila, že si ji vybrala pro letní focení na propagační dvojstranu do časopisu Nové proměny bydlení. A mě se tak splnily další dva sny. Strávit jeden den s profíky ve svém oboru a sledovat je při práci, dekorování, aranžování, přípravách na focení, a také užít si výsledky jejich činů na vlastní kůži u sebe doma :).
A o profesionalitě z jejich strany nebylo pochyb - zvlášť poté, co jaksi absolutně nevyšlo počasí - aprílové žertíky z jeho strany byly k nám dost drsné a venku se muselo čelit ledovému vichru, prudkým nárazovým dešťům a místy i kroupovým přeháňkám. Mezitím, co jsme si s Martinou na chvilku odběhly dovnitř na kousek řeči a hřejivé kávy, tým NPB v čele s designéry Denisou Bartošovou a Petrem Šlejmarem venku vykouzlil terasu snů.

Jestliže si chcete vytvořit svůj ráj na zemi a zvelebit si oblíbený koutek venku - ať už na terase, na zahradě pod stromem, nebo i balkonu - obklopte se takovými nezbytnostmi, jakými je kus odolného a pohodlného nábytku, příjemnými plédy a měkkými polštáři a dostatečným množstvím oblíbených květin a rostlin v líbivých květináčích.

Pro mě byl výběr Martiny i designérů snový. Neodolatelnou lahůdkou je bambusový nábytek Bamboo od Tine K Home. Vkusně ho doplnil kožený marocký taburet i kulaté minimalistické stolky Normann Copenhagen. Textilie jsou příjemnou směsí nesmrtelného černobílého proužku, prošívaných přehozů i hrubě pletených plédů. Skvěle se hodí do společnosti zešedlého přírodního dřeva a čerstvé zeleně kolem. I venku si můžete dopřát k zútulnění všelijaké koberce, nebo menší běhouny a spousty svíček v nádherných velkých lucernách i malých svícínkách, které se dají rozvěsit všude okolo. Osvěžení formou pochoutek si pak stačí naservírovat ve vymazleném ručně malovaném nádobí a oblíbený nápoj si dolévat ze stylové skleněné karafy. A když si zajistíte i příjemný zdroj světla - například díky žárovkovému řetězu, můžete si pak klidu venku ve společnosti voňavých květin a bylinek užívat tak dlouho, jak se Vám bude chtít :)
Nestárnoucí klasika v podobě levandulí a úžasné olivy v keramických květnících, zinkových nádobách a dřevěných bedýnkách, byla ke všemu tou správnou třešinkou na dortu. Kouzlo venkovního bydlení je rázem na světě.


Denise Bartošové s Honzou Frýdlem jdou společné přípravy od ruky - radost se dívat!

Martina společně s produkčním Honzou Frýdlem a Petrem Šlejmarem v zápalu boje statečně odolává ledovému vichru. Na letní focení to opravdu nevypadá a vtipkuje se na téma  nordic léto :)
Zanedlouho je pohádkové sezení na terase hotové - jen škoda, že nebylo počasí vhodné rovnou k tomu,
 aby se relax na něm vyzkoušel v praxi.

Kontrola, jak vše vypadá pohromadě v hledáčku fotoaparátu. Všichni už jsou notně zkřehlí.

Pomoc nezbytně nutná k prohřátí všech přítomných. Jak Honza trefně podotkl - kříž na tácu by měl být v tomto případě spíš červený:-)

Nádherný bambusový nábytek Tine K Home se stolky Normann Copenhagen.

Poslední úpravy a porady

Vše připraveno. Teď už jen čekat, až se počasí na chvilku umoudří.

Asi tříminutové slunečné okénko postačí. Už jen nechat vlát pěkně záclony a může se fotit.

Po takovém výkonu přišla polévka vhod. Kolem stolu v teple domova se nám moc krásné povídalo.
A kdyby každého z nás nepopoháněly další povinnosti, seděli bychom tam určitě hodně dlouho :)



No není to nádhera? Úplná škoda vše zase sklízet. Donutila nás k tomu ve velkém kvapu hodně nepříjemná a prudká kroupová přeháňka.


I přes škaredé počasí to byl nádherný den a moc příjemné setkání. Ke všemu s úžasným výsledkem. Pokud jde ale o práci lidí, které to doopravdy baví a dělají vše s láskou, pak to nemůže ani jinak dopadnout.

Přeji krásné chvíle strávené na vašich terasách či zahrádkách a hlavně od teď už jen vydařené počasí!
Martina






22 komentářů:

  1. Presne túto terassu nutne potrebujem na leto:))a k tomu more slnka...prajem krásne leto všetkým ND...Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme za krásné přání a komentář. Spoustu slunka a mnoho radosti při případném zařizování svého koutku na něm za ND přeje Martina ;)

      Vymazat
  2. Krásné! Snad naše terasa taky jednou bude tak útulná... Hezký den, Markéta :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, jak vidíte, pomocí doplňků máte žhavé léto i ve vrtkavém dubnu :). Směle do toho a mnoho radosti při zařizování přeje ND a Martina

      Vymazat
  3. Martino, to je parádní článek! Kdyby tu byly jen ty slunné fotky, vůbec by to nebylo ono. Ten pohled do zákulisí je skvělý a děkuju, že jste nás do něho nechala nahlédnout! Všechny ty použité věci z ND jsou moc krásné a skvěle sladěné. A nedivím se, že si Martina vybrala Vaši terasu - na jiné si to snad ani nedovedu představit ;-).
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, tak to jsem ráda, že to tak píšete. Chtěli jsme se o ty okamžiky podělit a těší mě, že to vyšlo. Profi tým opravdu věděl, jak na styling a jak jsem už v článku zmínila, hned bych tu vše přesně tak nejraději ponechala :). Díky za milý komentář a přeji krásné sluncem prosluněné dny! Martina

      Vymazat
  4. Směju se, protože podobné scénky zažíváme na place při natáčení. Když má herec být v kraťasech a předstírat léto, je často kolem 10°C. Všichni se klepou v bundách za kamerou, ale on prostě musí ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byl to přesně takový případ :)). A i přes zimotřas jsme měli úsměvy na tváři i v té době. Byl to prima pracovní den.
      Opravdu hřejivé slunce za ND přeje Martina ;)

      Vymazat
  5. Naprosto nejlepší! :-) Na Marti terase musí být krásně i v takovém počasí a s posilňujícím mokem ještě o něco více! :-) P.S. Můžu také usednout ke stolu? Dostala jsem na tu polévku ohromnou chuť!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandro, u mého stolu jsi vždy vítána :). A snad by se Ti líbilo i u nás na terase, teď, když už je opravdu slunko. Díky za milý komentář a prima dny! Martina

      Vymazat
  6. Nádherná terasa, vůbec se nedivím, že na ni "žijete" neustále. A skvělá reportáž z focení, počasí si opravdu umí dělat teda šprýmy....ale výsledný design stojí opravdu za to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za krásná slova, jsme rády, že Vás takový typ článku potěšil :). Krásné slunečné dny za tým ND přeje Martina.

      Vymazat
  7. Nejkrásnější místo jste vybrali pro focení tak úžasných věcí! Výsledek je vážně TOP! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkujeme! Za výběrem stojí Martina z ND a já jsem moc ráda, že jsme díky jejímu skvělému nápadu mohly přinést fotky ze zákulisí:) a také, že mají prima ohlasy. Moře slunka přeje Martina ;)

      Vymazat
  8. krásna terasa, krásny nábytok, doplnky, fotky....určite to bolo fajn....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani a prima lidi. To byla ta záruka, že bylo fajn ;). Díky za milý komentář a prima jarní dny přeje Martina

      Vymazat
  9. Nádhera ♡ Úžasné světlo a zimní bundy k tomu :-) Díky za nakouknutí do zákulisí! Dodalo článku úplně jiný rozměr :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, i kulich byl v ten den nezbytností :). Ale jsme rádi, že se nakonec vše podařilo a že se nakouknutí do zákulisí líbilo! Moc děkujeme za milý komentář a přejeme pohodlné chvíle na sluníčku. Za ND Martina

      Vymazat
  10. Je to pekné, útulné, len si tam sadnúť s kávičkou a knihou.
    Keby som Vám na fotenie požičala nášho vlčiaka a okolo by šiel poštár........ to by bol vichr :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za pochvalu :). Já pejsky měla doma v teplíčku, v tomto počasí by opravdu ani psa nevyhnal :)). Krásné dny plné slunka přeje Martina

      Vymazat
  11. In love with your terrasse ,))

    http://dar-amina.blogspot.com.es/

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)