2014/11/28

Představujeme / Ylva Skarp

Zvučné jméno Ylva Skarp patří švédské umělkyni tvořící pomocí štětců a per osobitá, emotivní a minimalistická kaligrafická díla, která se objevují v poslední době v téměř každém stylovém nejen skandinávském interiéru. I přes svou jednoduchost jsou nabita energií, a mají stejně jako usměvavá drobná Ylva své osobní kouzlo. Zřejmě proto si je hned zamilujete.


Ylva vystudovala londýnskou univerzitu v Roehamptonu a 15 let pracovala jako profesionální kaligrafka a designérka. Nyní tvoří pod svou stejnojmennou značkou a dělá pouze to, co ji opravdu baví. Je pyšná na to, že veškeré její originály, tisky i další produkty jsou ryze švédského původu i přes to, že se stala známou po celém světě.

Leskad - malé městečko uprostřed Švédska je Ylvy domovem. A právě její prostorný a osobitý starý dům na břehu jezera se stal zároveň jejím ateliérem, inspirací a prostorem, kde je na téměř každém centimetru vidět její rukopis. Ylva vyzdobila kaligrafií jeho stěny, dokonce i koberec, a rovněž ve svém stylu zrenovovala spoustu nábytku.


Mezi nejznámější a nejtypičtější díla této švédské umělkyně patří bezpochyby designové plakáty se slovy či texty psanými černou tuší na bílém podkladu - Personality, Balance, Creativity a další. Ale nádherná jsou i velkoformátová plátna nebo dynamické malby v teplých tónech, kde se mísí moderní styl s tradiční kaligrafií a každé je navíc skutečným originálem.


Pod značkou Ylva Skarp ale dnes také naleznete elegantní bytové doplňky - polštářky, utěrky, keramiku a dokonce i vánoční ozdoby nebo balicí papíry s typickými černobílými texty, které budou vypadat něžně v kombinaci s jakýmkoliv stylem či barvou. Protože v jednoduchosti je prostě krása a Ylva to moc dobře ví!


Majitelka Nordic Day Martina se měla možnost s Ylvou Skarp osobně seznámit na letošním veletrhu Formex, kde příjemný rozhovor nakonec vyústil v příjemnou spolupráci. Prostřednictvím Nordic Day si tak dnes jejími plakáty či dekoracemi můžeme konečně poprvé udělat radost také u nás a mít doma kousek skutečného švédského umění.


Protože já jsem se na plakáty od Ylvy těšila snad ze všeho nejvíce, určitě se zabydlí i u mě. A kdybyste si nevěděli rady, jaký kousek vybrat, na našem Pinterestu jsem pro Vás připravila nástěnku plnou krásné inspirace, kterou naleznete TADY.

Mějte pohodový předvánoční čas a určitě se těšte zase na příště, předám své žezlo totiž dalším šikovným blogerkám, které pro vás právě vyrábějí, aranžují a fotí úžasné vánoční dekorace v Nordic Stylu! :-)

Zdraví Šárka a Nordic Day.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)