2014/09/16

Zabydlujeme / Babí léto na terase

Možná jste se vrátili nedávno z dovolené jako já a nechtějí se Vás pustit myšlenky na volné letní chvíle, nebo prostě jen trávíte rádi každou možnou chvilku na zahradě a užíváte si teplejšího počasí, dokud to jen jde.
Na terase, na zahradě pod stromy, nebo i balkonku se pak hodí vytvořit si pohodlné místo jen pro klidné rozjímání, svou malou oázu klidu.

Letos jsme terasu našeho domku trochu vylepšovali a já jsem měla možnost si právě takovou oázu vytvořit - a to nakonec hned dvakrát! :) Šárka s Martinou mne přizvaly na malou spolupráci s Nordic Day a umožnily mi tak něco snového - vyzkoušet si zútulňování pomocí trendových doplňků, které Nordic Day nabízí.

Protože máme část pergoly zastřešenou a zastíněnou, vše jsem soustředila právě tam. Pro ideální soukromí jsme nedávno namontovali vzdušnou zástěnu z dřevěných latěk, ze které jsem nadšená, protože z jedné strany mohou dělat parádu popínavé rostliny a na stranu druhou máme možnost navěšení všemožných dekorací a hlavně lucerniček ;). Dřevěné fasádě jsme dali elegantní ebenový kabátek a tak mne zlákal bambusový nábytek Tine K, který jsem vždy obdivovala a s černou barvou úžasně kontrastuje. Pevný, ale přitom lehounký stolek Tine K Home přinesl do mého snového koutku ten pravý nádech orientu, jaký mě u této značky už dlouho baví. Jestliže stále váháte nad tím správným kusem venkovního nábytku, nebo do něj zatím nemůžete/nechcete mnoho investovat, můžete zakouzlit pomocí dostupných a univerzálních palet, jako jsem to tentokrát zkusila já nebo si ke stolku můžete pořídit rovnou i stylové lehátko.


Rodině, nebo jiným společníkům ve volných chvílích jsem přichystala k odpočinku svou oblíbenou houpací síť a kožený taburet z Maroka, který Vám navodí tu správnou atmosféru orientu a s (po dlouhém dni unavenými) nožkami na něm si budete připadat jako princezna :). Zvlášť, když si na zem rozprostřete koberec s třásněmi v jemných barvách šedé a pudrově růžové od Tine K.



Dokonalé pohodlí zajistí velké polštáře, které lahodí nejen napjatým zádům, ale i oku. Jako fotografie z cest působí úchvatný polštář Sea view od By Nord a sametový dotyk dopřeje Blurred poppy flower ze stejné dílny. Je zdobený motivem makovic a velmi mi připomíná mou domovinu mezi poli. Pro svou univerzální barevnost se hodí i do každého interiéru, kam okamžitě vnesou kousek přírody. Za chladnějších večerů se nechte hýčkat hřejivou měkkou náručí luxusního pleteného plédu / přehozu Knitted Light Grey a nemusíte mít strach z nachlazení, ani když se do knihy/časopisu zadíváte a ztratíte pojem o čase. 


Nemáte-li kolem sebe dostatek zeleně, můžete si jí k sobě přenést a usadit ji v keramických květnících ( já zvolila Black Vietnam od Tine K Home) nebo si natrhat květiny a naaranžovat je do originální nádoby, jakou pudrově růžová váza Blush od Bloomingville bezesporu je.



Té správné hřejivé atmosféry už dosáhnete jen pomocí světla svíček ve svícnech, lucerničkách a nebo se světelným řetězem - ať už je umístíte na pergole nebo pověsíte na strom. Stolek vždy dokonale vyzdobí skupinka fasetových svícnů Tine K home. Namixujte si své barvy v pro Vás vyhovujícím počtu. Kouřové sklo a matný porcelán spolu vytváří perfektní pár.


Nadchla mne i nadčasová skleněná lucerna s podstavcem Glass/copper od Madam Stoltz, od které jsou také roztomilé závěsné lucerničky ve tvaru domečků - ptačích budek Grey. Mé dcerky se do nich zamilovaly na první pohled, a tak už je mi jasné, co v domě zůstane :).




Jen si představte, jak by Vás příjemně naladilo intimní světlo ze všech těchto zdrojů..A vlastně šetřete fantazií, protože já vše nafotila, abych Vám té nálady mohla už teď alespoň skrze foto malinko naservírovat ;).

Ještě jsem nezapomněla na svou oblíbenou kávu, která v sychravých večerech zahřeje a zůstane bezpečně horká v termosce Coffee od House Doctor. Díky dekoru s písmenky k ní skvěle padnou legendární hrnečky Design Letters. Dřevěný tác Pink s oblíbeným růžovým odstínem uvnitř ty dva ještě více rozveselí.



A pokud káva nezahřeje hned, pak určitě zafunguje sedák z kůže islandské ovce a pohled do hravých plamínků ve svícnech.


Nejvíce - se přiznám - jsem se těšila na dokonalý světelný řetěz House Doctor, který rozzářil nejen má očka, ale i vše kolem. Pověšený na pergole uchvátil i mého manžela, takže nějak teď tajně doufám, že jej brzy pořídíme.


I takto může vypadat místo pro Vaši pohodu. Kombinace všeho, čím se rádi obklopujete právě Vy a příroda okolo, může zázračně osvěžit Vaše unavené smysly. Dopřejte si čerstvý vzduchu a načerpejte energii do zásoby, i když už nejsou zrovna letní teploty. Večery se prodlužují a stylové doplňky Vás zahřejí na těle i na duši ;). 

Za sebe a tentokrát i za Nordic Day Vás vřele zdraví
Martina

8 komentářů:

  1. Perfektní fotky a dokonalý styling! Strašně moc se mi to líbí!

    OdpovědětVymazat
  2. To je ale veliká krása!!! Martino, moc se Vám to povedlo! Vaše terasa je pro věci z Nordic Day jako dělaná ;-) Vybrala jste opravdu skvosty, s některými bych se asi těžko loučila... Přeji Vám mnoho podobně krásných chvil na terase!

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Martino, trio ve složení Martina z Bella Rose, Šárka z Ma Maison Blanche a Martina z My One Way to je záruka úžasných projektů! Zrovna se vám jeden skvostný podařil!! Jak já bych ráda relaxovala na takovéto terase!;) Tleskám vám a přeji nádherné dny v obklopení vašimi nejmilejšími a nějakým tím krásným novým kouskem z ND:), Veronika. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera, nádhera, nádhera........ aaaaaaaaaaaaach!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné a já jsem moc ráda Marti, že si u tebe na té kráse a ještě i s tebou mohu vypít kávu:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Bože to je nádherné! Nejraději bych to celé vzala a přenesla k sobě domů.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkujeme za návštěvu a milé komentáře, jsme moc rádi, že se vám Martiny styling líbí a je pro vás inspirací. Určitě ji nevyužíváme naposledny ;-). Děkujeme, zdraví Šárka za ND

    OdpovědětVymazat
  8. My jsme letos také konečně dodělali terasu. Máme ji směrem k vratům, tak se nám do domu mezi tím, co tam budeme sedět, nikdo nevloupá :-) . Terasu máme dřevěnou a při výběru podlahy nás nejvíc zaujala dlažba na terče, kterou jsme našli na https://www.koupelny-dlazba.cz/dlazba-na-terce , takže se mi bude snadno udržovat :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)