2014/04/23

Představujeme / Ferm Living

Dnes vám blíže představíme tuto osobitou dánskou značku, kterou už možná znáte z našeho e-shopu. Jejich hravé bytové doplňky a dekorace pro děti i dospělé jsou v interiéru zkrátka nepřehlédnutelné.


Dánský design vyráběný s láskou 

Značka Ferm Living pochází z dánského města Aarhus a založila ji Trine Andersen v roce 2005. Původně zde vzniklo grafické studio, které později rozšířilo pole své působnosti na navrhování interiérového designu. Její začátky a touhu osamostatnit se připomíná malý ptáček sedící na větvi připravený vzlétnout, který zůstal dodnes součástí loga.

Název "ferm" Trine převzala od své babičky. Když o někom řekla, že je “ferm på fingrene”, znamenalo to, že má šikovné prsty (ruce) - neboli že je velmi zručný, což byla velká pochvala. Název tak evokuje nejenom kvalitu, ale i připomínku rodinné pohody.

Pod značkou Ferm Living vznikají nástěnné tapety a samolepky, bytový textil, dekorace ve stylu Nordic, doplňky do kuchyně, pracovny, koupelny a také rozsáhlá kolekce věnovaná těm nejmenším zahrnující rovněž originální hračky. Zvláštní důraz je kladen i na použitý materiál, který je kvalitní a jde ruku v ruce s přírodou - např. organická bavlna, recyklovaný papír nebo dřevo. Veškeré návrhy vycházejí z tradic skandinávského designu s retro šarmem a s výrazným grafickým prvkem, který dává každému produktu ultramoderní nádech.

Pro Trine je Ferm Living srdeční záležitostí. Odráží její každodenní život, styl, který má ráda a vše tvoří s velkým nadšením, láskou a pocitem, že to tak má prostě být. A to, že je značka Ferm Living oblíbená a známá i mimo Evropu je toho nejlepším důkazem.

Pro nás je Ferm Living příjemným osvěžením, kde si každý může najít svůj originální kousek v pastelových barvách nebo přísné černobílé geometrii. 
Každou sezónu přinášíme novou kolekci s výběrem toho nejlepšího, ze které přikládáme malou ochutnávku...










Všechny produkty od Ferm Living naleznete na našem e-shopu ZDE.
Doufáme, že se vám náš výběr bude líbit :-).




Mějte se moc fajn a budeme rádi když nám napíšete, jaký produkt od Ferm Living je váš favorit.

Šárka a tým Nordic Day


10 komentářů:

  1. Dobré odpoledne, můj favorit je jednoznačně povlečení Half Moon a vůbec celá tato série. Hezký den, Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Můj obdiv k čistotě designu pocházejícího ze severu neustále stoupá :-) a upřímně, z těchto fotek jsem si okamžitě zamilovala ty dětské textilie a Mr. Cat a Mr. Bear, ty bych sama chtěla do své "dospělácké" ložnice :-D. Líbí se mi, jak je to rozkošné hravé a přesto nepřeplácané, což není tak nějak zvykem u nás - my máme tendenci zahlušit děti barvami, a to barvy miluju :-)....a prkýnko grocery s rybičkou bych brala hned taky :-). Díky za inspiraci a pěkný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je skvělé! Přesně tak, cokoliv od Ferm může být pro děti i dospělé, záleží jen na tom, jakýma očima se na svět chtějí dívat :-). Ten skandinávský odstup a lehkost je fakt příjemný! Jsme rádi, že se líbí a moc děkujeme za návštěvu.

      Vymazat
  3. Prostírání a prkýnka jsou prostě dokonalá!! :) Děkuji za pravidelnou dávku inspirace:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenn my za pravidelné návštevy a společnou vášeň ;-)

      Vymazat
  4. OOOOO, to povlečení je prostě úžasné! Hned bych do něj skočila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To na fotce je dokonce přehoz nebo deka, prostě úžasné a povlečení taky :-).

      Vymazat
  5. Half moon half moon ... tot muj favorit. Na polstarku, ubrouscich, kosi.... vsude :) skvely post

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yes, yes! Já děkuji za profesionální korekturu a milou návštěvu Markét! :-)

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)