2014/04/09

Dekorujeme / Velikonoce v Nordic stylu

Velikonoce v Nordic stylu mohou mít mnoho podob a díky tomu lze popustit uzdu fantazii - můžete vybírat od černobílých grafických vzorů, přes dvoubarevná "polomáčená" neonová vajíčka až po jemnější přírodní variace, které jsme si tentokrát vybrali my a vytvořili z našich nejoblíbenějších doplňků a dekorací velikonoční aranžmá. Máte-li chuť vytvořit si podobně laděné zátiší také u vás doma, třeba na komodě v jídelně nebo na malém stolku u vchodových dveří, a přivítat tak koledníky, není nic jednoduššího!

Jako základ jsme použili dřevěný rozkládací stolek Bamboo natur Tine K Home, který se hodí na terasu nebo i do malé jídelny či předsíně. Skvěle vám poslouží ale také jakákoli stolička, třeba ze surového dřeva, nebo stará židle s patinou apod. Na stolku jsme nechali volně splývat bílou kuchyškou utěrku Stones s potiskem od By Nord - dá se totiž také výborně využít jako malý ubrus nebo prostírání.


Krásnou atmosféru vykouzlí větvička ověšená jarními dekoracemi - teď už se vše hezky zelená a kvete, takže stačí jen vyběhnout ven. My jsme si natrhali kroucenou vrbu a naaranžovali ji do nádherné velké skleněné vázy Vietnam, která dá díky jednoduchému designu vyniknout jakémukoliv obsahu. Stylově bude ale vypadat např. i stará velká zavařovací sklenice.


Naši letošní favorité jsou, co se týče velikonočních dekorací, rozhodně něžná vajíčka z peříček a dekorativní závěsné kytičky od Madam Stoltz. Jsou neuvěřitelně nadčasové, co říkáte?


Vajíčka jsou navíc z lehkého polystyrenu a díky tomu se dají zavěsit na opravdu tenké větvičky, navíc se nemusíte strachovat, že se po případném pádu rozbijou :-)


K jaru patří i další motivy inspirované přírodou. Zopakovaly jsme je rovněž na nástěnných dekoracích. 
Jednoduché černobílé plakáty z kolekce Vanilla Fly tištěné na recyklovaném papíru můžete zarámovat či přilepit na stěnu jen washi páskami. A troška typografie od Bloomingville společně s dřevěným znakem & náš koutek na závěr decentně okoření.


Vajíček není nikdy dost. My jsme neodolali těmto od Madam Stoltz - dřevěné, do kterého se dají ukrýt různé sladkosti, a jemné ručně foukané z čirého skla s otvorem ve spodní části, které můžete využít třeba na rostoucí jarní cibulovinu.


A samozřejmě nesmí chybět ani vajíčka pro koledníky nebo vyfouknutá, sloužící jako dekorace. Tentokrát jsme je nezdobili vůbec a nechali vyniknout jejich přirozenou barvu ladící s ostatními přírodními tóny. Nádherně kontrastují s černobílým podkladem, kterým je marocký ručně malovaný porcelánový talíř Tine K Home.


Vlastně až na ta puntíkatá... Pokud jste prohlíželi pozorně, washi páska se nám tu nenápadně ve vzoru opakuje, ale právě takový malý detail dokáže celé aranžmá nenápadně propojit...
Tvoříte-li s washi páskami rádi a máte jich doma zásobu, stačí je jen natrhat na malé kousky a olepit vyfouknutá či plastová vajíčka kolem dokola. Je to rychlé, čisté a efektní. Navíc to velice baví i děti!


Doufáme, že se vám naše inspirace líbila a jsme moc zvědaví na to, jak si představujete Velikonoce v Nordic stylu vy? Napište nám nebo pošlete fotku, inspirace není nikdy dost! :-)


Posíláme slunečné předvelikonoční pozdravy.

Šárka a Martina


8 komentářů:

  1. Je to nádhera. Moc se vám to holky povedlo. Hana

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné, díky za inspiraci. Já se letos rozhodla právě pro washi pásky a asi vytáhnu kraslice z loňska, kdy jsme je pokreslila černou fixou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My za pochvalu :-). Taky dekorace schovávám! Na washi se těším a přijdu určitě omrknout ;-). Krásné odpoledne

      Vymazat
  3. Ty peříčka! Ta jejich křehkost mě úplně dostala.....moc krásný inspirativní velikonoční koutek :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsme rádi, že se líbí! Peříčka jsou každoroční nejvděčnějsí dekorace v jakékoliv podobě ;-). Hezké Velikonoce!

      Vymazat
  4. Holky, to je nádhera ..... moc se vám to povedlo !!!! Marki

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)