2014/02/05

Cestujeme / Madam Stoltz a kolekce jaro-léto 2014

Začátkem ledna se konal v Mnichově tradiční mezinárodní veletrh Trendset, kde jsme samozřejmě nesměli chybět i my, protože zde právě mimo jiných značek představovala svoji novou kolekci pro jaro-léto 2014
i Madam Stoltz.

I když to bylo s naším 2,5 měsíčním miminkem o trošku náročnější než obvykle, pár fotek jsem stihla vyfotit alespoň mobilem, abyste trošku mohli nasát atmosféru a kouzlo nové kolekce i vy, protože i když jsou katalogové fotky krásné, není nikdy nad "reálný pohled". A protože celý stánek dekorovala přímo Pernille Stoltz, tedy "Madam osobně", je to také vždy úžasná inspirace a příležitost pochopit její záměr, jak se mohou jednotlivé kousky společně kombinovat a používat.

Pro mě osobně je tato jarní kolekce snad ta nejpovedenější, jakou kdy Madam vůbec měla! Je o hodně světlejší, než všechny starší kolekce, je zde mnoho novinek a zároveň zde nechybí ani odkaz na ty nejžhavější současné trendy jako je měděná, zlatá, typografie, mramor, geometrické tvary a další. Takže rozhodování, co všechno s novou sezónou objednáme pro oba naše e-shopy jsem vůbec neměla jednoduché...



Trendy Jaro/ Léto 2014

Stejně jako některé oblíbené produkty se i trendy prolínají s jednotlivými sezónami. Madam tedy pokračuje v měděné, zlaté i neonové barevnosti, přidává geometrii, barevné ombré přechody i různé struktury jako třeba pletené vzory na květináčních nebo ornamentální vrypy na ručně tepaných miskách a podnosech. Napříč celou kolekcí je znát orientálním nádech a inspirace její milovanou Indií, kde také pod rukama drobných řemeslníků téměř všechny dekorace vznikají.

Taktéž zůstává jako správná seveřanka dál věrná chladnému kovu, ale i kontrastně teplému přírodnímu dřevu a proutí, které vždy interiér krásně zateplí a zútulní. Nesmí samozřejmě chybět ani bílý mramor - na nábytku, svícnech a hlavně doplňcích do kuchyně, ke kterým taky nově přibylo kouzelné bílé smaltované nádobí jako po babičce!

Největší radost mám ale ze samotných jarních a velikonočních dekorací! Jsou nápaditější a něžnější než kdy předtím - lehounké sklo, peříčka, bílá a šedá barva, drobná kvítka... Ale zároveň jsou velmi elegantní a nadčasové. Mým tipem jsou různé nádobky ve tvaru vajíček, které jsou na jarní cibuloviny prostě dokonalé a rozhodně nebudou chybět letos ani u mě doma :-) Stejně tak už se moc těším, až si na velkou větev ve váze pověsím skleněné vajíčko s peříčkem uvniř! Miluju tyto sofistkované velikonoční dekorace, které nejsou prvoplánově velikonoční, ale spíše univerzálně jarní, a mohou tak zdobit interiér po celé jarní období.

No posuďte sami, není to nádhera? Taky se už těšíte na jaro?


Stříbrná, měděná a zlatá... kterou máte nejraději? A všiměte si těch extravagantních industriálních lamp a velkých leštěných váz!
Mramor jako přírodní kámen nikdy nezestárne, je dokonale nadčasový! A kombinace skla, měděné a peříček, to je prostě nádhera...

Neonky stále vedou a dodají šmrnc pokoji mladého teenagera i dospěláckému pracovnímu koutku.

Kontrasty přesně ve stylu Madam - rezavý kov s patinou a minimalistické linie hladkého dřeva a jednobarevné keramiky.

Bílé smaltované nádobí s potiskem - můj tip i pro romantiky a milovníky starých časů :-).


Další kousek, který musím mít doma! Geometrické mističky na drobnou svačinku i malou dekoraci ;-).

Spousta typografických dekorací - na zdi, na poličce, na pracovním stole... Prostě hit, který trvá!

Tyhle rozkošné keramické minikaktusy myslím netřeba komentovat :-).

Elegantní a praktické zároveň, navíc nejkrásnější kombinace - dřevo + bílá.

Jednoduchá geometrie - jak efektní!

Aby teplomilným květinám nebyla zima :-).

Další moc povedené kousky domečků, ale tentokrát hlavně na zahradu. Už taky vidíte ty vlahé letní večery venku s rosvícenými domečky v korunách stromů? Ááách...

Tady jsou pěkně vidět aktuální trendy pohromadě - neonová, ombré přechod na dózách, geometrie i oblíbený mramor.

Geometrické svícny a úžasný mramorový podnos, který nutně potřebuju!


Opět bílá a dřevo, tentokrát na svícnech.

Oblíbené domečky, tady v odstínu antik měděné. Krásně doplňují dřevěné a zinkové domky, bestsellery minulého roku!

Pro fajnšmekry - kovový stolek s mramorovou deskou. Toto není moc povedená fotka, ale v reálu je opravdu nádherný!


Tato kulatá zrcadla jsou také velmi oblíbeným kouskem ze severským domovů a blogů a dlouho ještě budou. Pokud přemýšlíte o nějakém výrazném designovém kousku třeba do ložnice nebo do chodby, přimlouvám se za toto zrcadlo. Nebudete litovat!

Kovová židle v industriálním provedení  je také jarní novinkou. A všimněte si i stylového koženého koberečku pod ní!


Zaplétané kožené a bavlněné koberečky nikdy nevyjdou z módy. Mým favoritem je ten černo-bílý kožený!

Dvoubarevné koše jsou teď na jaro oblíbený hit více značek a určitě zaslouženě. Ta kombinace bílé a šedé mě baví a určitě v interiéru i víc vyniknou. Hodí se úplně na vše, my v něm máme doma u krbu deky a jeden v létě asi pořídím i jako obal na olivovník;-)

No, i když tyto bílé jsou teda taky nádherné, že? Moc se mi líbí, když jsou koše v interiéru použité jako obal na květiny.

Opět důkaz, že kontrasty umí v interiéru zázraky. A když se zajímavý kontrast použije rovnou na jedné věci, vznikají ty nejkrásnější kousky. Světlé dřevo a bílý kov je prostě nádherné duo! V létě hodně kupuju limety a citróny a do tohoto etažéru budou jak dělané ;-)

Velikonoční kolekce. Kovová vajíčka lze otevřít a vložit do nich sladkost nebo třeba nechat vajíčko otevřené a zasadit do spodní části řeřichu.

Skleněná vajíčka s pírkem uvnitř. Můj absolutně nejoblíbenější jarní kousek!!!!! Prostě MUST HAVE!

Drátěné vajíčko - už v něm také vidíte rozkvetlé cibuloviny?

Toto umí Madam prostě nejlépe - udělat dekoraci, která je něžná, elegantní, jednoduchá, ale přitom vždy naprosto COOL!


Mějte se krásně a moc díky za vaši úžasnou podporu a přízeň na našem novém blogu!

Martina



PS: Vyřešila jsem to tak, že jsem objednala skoro vše! ;-) První kousky nám na e-shop přijdou v průběhu února.


18 komentářů:

  1. No to je nádhera! Ty dřevěno-bílé "boxíky" jsou dokonalé! Joo, ty by se mi líbily:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenn, díky za návštěvu, ty boxíky jsou opravdu krásné, patří i mezi moje favority.

      Vymazat
  2. Tak ještě jednou a bez chyb. ;-)
    Marti, vyřešila jste to perfektně, protože jinak, než "objednat skoro vše", to prostě nejde. ;-) Madam S. je moje láska už dlouhá léta, vlastně díky vám, takže vždycky netrpělivě vyhlížím, co pro nás zase připravila a tentokrát je trefa s velkým "T" ;-).
    Krásný večer přeje Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi, přesně, jinak než objednat vše to nešlo!:-) Jsem moc ráda, že se Vám Madam líbí, souhlasím, že tentokrát je to fakt trefa! Moc se mi tato kolekce líbí.

      Vymazat
  3. Marti,
    to je opravdu MOC povedená kolekce! Ta vajíčka s pírkem jsou nádherná!!! Líbí se mi i ta kovová otevírací vajíčka a černo-bílé koberečky...
    Krása...
    Hezký večer
    L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, vajíčka s pírkem byla u mě láska první pohled a asi tomu bylo i u hodně jiných, protože byla u Madam Stoltz hned po prvním zahraničním veletrhu vyprodaná! Pro Nordic jich pár přijde naštěstí.
      Krásný den!

      Vymazat
  4. N á d h e r a ... opravdu se Madam opět předvedla :-) Díky za nahlédnutí Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, díky za návštěvu, jsem ráda, že se kolekce líbí! Přeji pěkný víkend

      Vymazat
  5. Mramorový podnos a bílé minikaktusy, tak to bude stopro moje. :) Nádhera, těším se moc. Pavla

    OdpovědětVymazat
  6. Her er det mange fristelser:) ! Klem Ann Elin

    OdpovědětVymazat
  7. super fotky, ste ma potesili, u mna ma renesanciu mramor a geometricke tvary, cim ozivit tie prvky zlatej ci medenej a kvapku neonu. dakujem za nahlad na zivu udalost

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na této kolekci je super, že si tu každý najde ten svůj oblíbený trend!

      Vymazat
  8. Ach .... nádhera .....během prohlížení fotek jsem minimálně třikrát omdlela :o):o):o) nad tou nádherou .... MS je moje "srdcovka" .... už se moc těším na únor !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, já jsem takto třikrát málem omdlela, když jsem poprvé viděla náhled nového katalogu :-))))) Dlouho se mi nestalo, že by mě nový katalog takto "dostal" na první pohled! Zboží od Madam nám už přišlo na sklad, takže během příštího týdne se můžete těšit na novinky na e-shopu;-) Přeji krásný víkend! M.

      Vymazat
  9. Ahoj :)
    chtěla bych si něco objasnit - na fotkách vidím keramické bílé kaktusy. Úplně identickou opuncii jsem si kupovala před dvěma lety v Kare - kdo od koho kopíruje?

    Pa,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, v oboru interiérového designu jako i například v módě je tomu tak, že se různé věci, dekory, vzory i tvary všelijak prolínají, vrací a obnovují. Téměř všechny značky se nevyhnou tomu, že občas někdo má stejnou nebo hodně podobnou věc, někdy dokonce ve stejném období. Tyto různé značky mají často z části stejné zahraniční výrobce nebo část kolekce vybírají na stejných veletrzích apod.
      Podle mého názoru to ale není na škodu, protože každá značka umí tu danou věc odprezentovat úplně jinak, v jiném podání a stylingu. Pokud byl někde kaktus přd 2 roky, proč jej znovu neobnovit v novém podání?

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)