2014/02/11

Zabydlujeme / Pracovna, ve které se píše blog

Dnes vám představím moje pracovní místečko, u kterého vzniká blog Nordic Day, sebe, jak bydlím a o čem všem vám tu vlastně budu psát i když na to všechno jenom já sama do budoucna rozhodně nebudu ;-).

Jsem vášnivá bloggerka, milovnice nových trendů, bílé barvy, originálního bydlení ve skandinávském stylu a samozřejmě všech těch nádherných doplňků a dekorací od Nordic Day, kterými si můžeme díky odvážné majitelce Martině dělat teď radost i v našich končinách!

Bydlím ve starém domě, který stále rekonstruujeme, takže podmínky ani prostředky nejsou někdy ideální. I přes to se snažím si naše bydlení zútulnit a podle nálady jej jednoduše měnit, což mi právě umožňují různé trendové kousky a drobnosti. Dřív jsem zboňovala vintage v kombinaci se shabby chic, což se teď na první pohled celkem radikálně změnilo, ale není to pravda. Zjistila jsem totiž, že nejsem vyznavačkou jednoho jediného stylu, protože každý z nás jsme úplně jiný a někdy prostě konkrétní škatulky nestačí. Tak jsem začala poslouchat víc sama sebe a rozhodla jsem se náš domov zařídit nejen tím, co se líbí mně a mé drahé polovičce (někdy hledáme a hledáme společnou cestu, přeci jen se doma dobře musíme cítit oba), ale i příběhem věcí, na které máme krásné vzpomínky nebo jsme si je vyrobily sami. Proto se postupně náš domov stává spíš hravým mixem různých stylů se starými i novými předměty nebo nábytkem, s nadčasovými designovými kousky i netradičními doplňky na neutrálním základu, který občas oživým pomocí dekorací nějakou výraznou barvou.

Změny mám vůbec ráda, stejně tak aranžování, dekorování, nebo chcete-li styling, jenž mi je s minimálním časem a úsilím umožňují. A abyste se mohli inspirovat i vy drobnými přeměnami, které najednou změní ráz celé místnosti, DIY projekty za pár korun, tipy a triky jak na to, uvědomit si, že i ve vás se skrývá osobnost s kreativním potenciálem, ale hlavně vidět všechny ty skvělé kousky z Nordic Day hezky zabydlené, budu vám o všem pravidelně psát a fotit. Moje heslo je (kromě toho, že v jednoduchosti je krása, což se Skandinávií protě upřít nedá): Nevadí, když nejsou finance, hlavně, že jsou nápady!!! :-)



Tak a tohle už je můj pracovní koutek, kde trávím nejvíce svého času. Bílý stůl jsem dostala od švagra, který jej chtěl spálit, tak jsem mu dala nový nátěr a nemůžu si ho vynachválit! :-) Občas jen zbrousím a obnovým novým nátěrem pracovní desku. Papíry a psací potřeby mám uložené vedle v zásuvkovém kontejneru.


Obvykle tu mám velký pracovní nepořádek, který si vždy říkám, že musím pravidelně redukovat (což se nikdy nestane), takže teď je tady opravdu jen to nejnutnější + pár drobností na zpříjemnění pracovního dne - vonná svíčka, kterou jsem dostala od bloggerky Martiny, kus zeleně v podobě cibulky hyacintu v bílém fazetovém svícnu od Tine K Home, jenž je mým nejoblíbenějším kouskem z nové jarní kolekce, hrneček Starbucks (a tabulka z Key Westu) od sestřičky z cest s bylinkovým čajem a stylová lampa od Madam Stoltz (podobnou najdete TADY).




V latté cupu od Ferm Living mám uložené netradičně tužky a nádherná pera Tine K Home.


Výborným doplňkem na výměnu dekorací jsou lišty na obrázky, stejně tak rámečky a dekorace na nich. Není nic jednoduššího než zapaspartovat jiné! Mou stálicí je plakát AW a nově moje kreba, kdy jsem si trošku zavzpomínala na staré časy, když mi to tenkrát šlo samo... Černé dřevěné Xko je také moje výroba - vyřezané ze dřeva pilkou, stejně tak eLko pro změnu slepené chemoprenem ze dvou kusů prkýnek...


Pokladničku od Ferm Living ve tvaru domečku s černým ombré nemám na bydlení, ale na dovolenou :-).



Eames DSR chair s chlupatým podsedákem Bloomingville z ovečky jsem dostala svatebním darem a doufám, že nezůstane jediná. Protože bude láskou i investicí, která se vyplatí na celý život!


 Při psaní tohohle článku mi už hyacint krásně bíle kvete a voní na celou pracovnu!


A co bude příště? Tahle černobílá kráska (KLIK) čeká na naši ložnici a povídání o její autorce a tomhle jednoduchém ikonického motivu, který zaplavil skandinávské domovy...

Mějte se moc fajn a doufám, že vás bude moje fotoinspirace bavit a hlavně pomůže i vám ať už při vybírání vysněných kousků nebo zařizování vašeho domova nejen ve stylu Nordic! ;-)

Šárka

20 komentářů:

  1. Obdivujem a tlieskam... Krasne, ciste..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani moc děkuji, snad to ještě chvilku čisté vydrží ;-)

      Vymazat
  2. Moc hezky jsi to Šárko napsala, jako bys mi mluvila z duše :-). Moc se mi líbí ty doplňky hlavně hrníčky a ten Starbucks ten je! Hyacint je nádherný ale jak začne vonět šupensi na balkón :-), strašně mě z něj bolí hlava...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti mně voní místo vonné svíčky, kupodivu mi to nevadí ;-). Jinak děkuju i za návštěvu

      Vymazat
  3. Hezká fota, Šárko! Lampa je krásná, ale do mého zmatku v pracovně je jí škoda. Hyacinty jsem teď vysadila všude možně, ale teda "překousávám" tu jejich vůni :) Pro podobnou cedulku si snad v březnu do Key West dojedu, je moc šiky. Koneckonců jako celý ten koutek :) Hezký večer Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni já si vůně užívám, taky je mám teď všude :-D. Tak to tedy závidím a mají tam hlavně ještě mnohem větší, co se taky vejde do kufru :-). Krásný den a děkujeme za návštěvu!

      Vymazat
  4. Sari, nejen uzasne fotky, ale clanek, ktery me chytl za dusi.
    Ani nevim proc, ale tak mezi radkami jsi neuveritelne otevrena, jde citit, jak velkou radost mas z psani pro ND a to, jak jsi optimisticka. Skvele.
    K tem nadhernym vecem od Nordic Day se snad nebudu ani vyjadrovat, nebo budu mit v hlave dalsi gulas .. to musim mit, to musim mit... :)
    Gratuluji k novemu svicinku a perum.. vypadaji skvostne, vid? Ja s nima moc rada pisu.

    Vrele pozdravy tady od nas ze severu a krasny den.
    Marketa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko moc si mě potěšila, že to na Tebe takhle působí, snažím se o to, protože jak něco nedělám na 100%, je to znát i při psaní blogu ;-). Jo, pera jsem si dlouho přála, ještě navíc přibudou od Tine další novinky, na které se moc těším, až budu zabydlovat! krásný den

      Vymazat
  5. Nádherný severský pracovní koutek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko děkuji, ještě, že máme Nordic Day a dodá tomu těch pár kousků ten správný šmrnc ;-)

      Vymazat
  6. Šárko , moc moc pěkné, líbí se mi to vše ...a moc pěkná kresba....zrovna dnes jsem se taky po hóóódně dlouhé době realizovala ve umění :-) a od AW bych hrozně chtěla plakát "I never read......" Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci já právě taky, chybělo mi to a než bych zase tiskla cizí originály, řekla jsem si, že to zase zkusím sama ;-). Tenhle AW je taky skvělí, můj oblíbený výrok!

      Vymazat
  7. Moc krásné pracovní místo, musí se tady pracovat snad samo:) Šári, přeji hodně energie k psaní dvou blogů a hlavně dost inspirace a nápadů:) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Annie děkuji, inspirace a nápadů máme připravené spoustu, teď ji jen začít postupně realizovat! :-)

      Vymazat
  8. Šárko, to se ti musí krásně pracovat... Tak stylové... Konečně jsem se taky pustila do zvelebování mého pracovního místa...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni jooo, právě proto jsem se rozhodla si to co nejvíce zůtulnit, když u tady trávím večekerý čas ve dne v noci ;-).

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)