2014/11/21

Testujeme / L:A BRUKET

Pokud jste jako já milovníci kvalitní přírodní kosmetiky, krásných obalů a samozřejmě Skandinávie, jistě Vám neunikla naše novinka - luxusní řada švédské kosmetiky LA:BRUKET, která všechny tři body dokonale splňuje. Jsem si tím jistá, protože jsem měla tu čest téměř celý měsíc několik vybraných produktů testovat přímo na sobě. A hned se dozvíte, bez kterých se už neobejdu.

Fotili jsme s koupelnovým závěsem Pine Forest By Nord, ručníky a osuškami od Tine K Home, mramorovou mýdlenkou a zásobníkem House Doctor na bambusové stoličce od Tine K Home

Přírodní kosmetika L:A BRUKET je plná ekologicky pěstovaných rostlin, ingrediencí a přísad pocházejících přímo z moře a ze západního pobřeží Švédska s blahodárnými účinky známými již po několik generací. Obsahuje esenciální oleje, přírodní konzervanty a organické složky v té nejvyšší kvalitě, takže je vhodná i pro alergiky či osoby s citlivou pokožkou. Dokazují to rovněž mezinárodní certifikáty H&B, NOP a EcoCert. (Bližší informace o jednotlivých přísadách a cerifikátech naleznete TADY.)


Přírodu z kosmetiky L:A BRUKET doslova cítíte - obzvlášť z krémů na ruce a nohy, či z tělového oleje, jenž obsahují šalvěj, rozmarýn nebo tymián. To si potom připadáte, jako byste se procházeli přímo po bylinkové zahrádce. Tyto vůně jsou poněkud výraznější a pro každého nemusejí být příjemné, ale třeba pro unavené nohy je to velká vzpruha. V mořské koupelové soli s mátou, která má blahodárné detoxikační účinky, také přímo bylinky a květy naleznete. Ty se Vám potom nádherně rozvinou ve vaně a budete si připadat jako v samém lůnu severské přírody.


Pro relaxaci jsou rovněž skvělé přírodní vonné svíčky ve skle. Já jsem zvolila Grep, protože citrusová vůně mi vždy dodá novou energii. Takže ji využiju i při dlouhých večerech v zimě, když se budu cítit unavená. Voní příjemně a má praktický skleněný uzávěr, aby si po sfouknutí uchovala stále svou vůni, což u spousty přírodních vonných svíček postrádám.


Další věc, bez které se každý den neobejdu je balzám na rty s kokosovým olejem, včelím voskem a madlemi, po kterých také hezky voní. Je dost mastný, proto je ideální obzvlášť pro suché a popraskané rty, které chrání před nepřízni počasí a je navíc v mega balení, takže vydrží opravdu dlouho.


Na celé čáře u mě ale zvítězila pleťová kosmetika. Používala jsem ji tak poctivě, že se mi dokonce za tu dobu zlepšila moje smíšená pleť. Ráno jsem začala očištěním všech mastnot čistícím pleťovým mlékem. Na to jsem byla opravdu zvědavá, protože mám dlouho problém sehnat účinný odličovač očního make-upu na přírodní bázi, který by nedráždil oči a odlíčil i voděodolnou řasenku. A povedlo se, radost převeliká! Následoval hydratační toner s heřmánkem, který má praktický rozprašovač, jemuž jsem dlouho nemohla přijít na chuť. Až po nedávné návštěvě kosmetičky, která mi tonikum příjemně vklepávala dlaněmi do pleti jsem pochopila, že je více než čističem hydratačním a zklidňujícím bonusem.

A na závěr úžasný hydratační a vyživující pleťový krém mrkev-bergamot ve skleněném retro kelímku, který jsem na svou smíšenou pleť používala také, i když je určen spíše pro suchou až normální pleť. Ale vzhledem k tomu, že se nekonalo žádné vysušení, ani přemaštěná T-zóna už v odpoledních hodinách, naprosto mě dostal též!

Ale ze všeho nejvíce fantastická vůně bergamotu, která celou tuto řadu provází a završuje olejovým Anti-age sérem, jenž se také může zdát, že není vůbec nic pro mě. Ale opak je opět pravdou. Vmasírovala jsem jej vždy před spaním na očištěnou pleť a ani tentokrát jsem s přebytečným mazem neměla problém. Právě naopak. Přírodní oleje se lehce vstřebají a mají velkou vyživovací a regenerující schopnost. A protože jsem svou Anti-age péči začala arganovým olejem, toto sérum s pomerančovým a meruňkovým olejem jsem musela vyzkoušet také. Jesm si jistá, že také přispělo k celkovému zlepšení stavu mojí pleti. Jediné, co bych vytkla mléku i toniku - mám velkou spotřebu, takže pro mě by mohly mít větší obal i pumpičku.


Málem bych zapomněla na pleťový peeling, který jsem již potřebovala jako sůl. Vlastně právě mořská sůl je jeho základem a abrazivem, které se po styku s Vaší navlhčenou pokožkou rozpustí. Proto je velmi jemný a šetrný. Navíc si díky jojobovému oleji, jenž slouží jako pojivo, nebudete připadat obnažení, protože na pleti vytvoří něco jako příjemnou vyživující a hydratující masku - to musíte prostě vyzkoušet, je to vážně moc příjemné!


Co se týče tělové kosmetiky, jak jsem již psala výše, L:A BRUKET také nezklamala. Pokud trpíte sušší pokožkou zejména po koupeli, určitě zkuste výživný tělový olej s šalvějí, rozmarýnem a levandulí, který ji okamžitě krásně hydratuje a přitom se poměrně rychle vstřebá. Oblíbila jsem si také tělové mléko, které intenzivně voní po divokých růžích, a díky praktické pumpičce lehce odhadnete dávkování i po tmě v ložnici :-).

Přiznám se, že sprchové gely u mě již také téměř nenajdete, protože v jednoduchosti je prostě krása. Takže přírodní mýdla jsou jeho nejlepší alternativou a navíc hezky vypadají i jako dekorace, pokud jich máte pár do zásoby. Mimo to mám vyzkoušené, že je mohu použít i na obličej, což bych si s klasickou drogerií opravdu netroufla. A ještě úspěšně testuji vlasový šampon s koriandrem a černým pepřem, který velmi dobře pění a ten je na rozdíl od pleťového mléka v opravdu velkém balení, což opravdu oceňuji na moje dlouhé vlasy. Musím říct, že přírodní šampony používám již více než rok a roztřepené konečky už neznám. Takže další důvod, proč stojí za to do nich investovat.

A na závěr bych ráda vyzdvihla kromě podmanivých a divokých vůní opravdu odpovídajících obsahu, příjemnou konzistenci veškerých produktů a vlastnosti, díky kterým se dobře roztírají, aplikují a hlavně vstřebávají. Obzvlášť u všech krémů ucítíte okamžitý výsledek, který se jednoduše nedá posat jinak, jako sametově hebká pokožka či pleť. Nevěříte? Nebojte se, zkuste to a přesvědčte se sami, investice do zdraví a péče s láskou se Vám vždycky vrátí ;-)...

Hezký den přeje Šárka a Nordic Day


PS: Pokud již máte i Vy zkušenosti s kosmetikou L:A BRUKET, napište nám je do komentářů, rádi se o nich dozvíme.


2 komentáře:

  1. Milá Šárko a všichni z Nordic Day,
    mám v plánu kosmetiku L:A BRUKET vyzkoušet, co do obalů je totiž pro mě asi zatím nejhezčí, co znám. A tak mě těší, Šárko, že i jejich obsah Vás oslovil. Mým přáním je určitě některý z krémů na ruce, přírodní mýdlo a balzám na rty. Určitě také svíčka, které umocní atmosféru a možná i ten pleťový krém... Uvidíme, jak se rozhoupe Ježíšek, anebo v lednu nashle při nákupu ;-)
    Veronika Palusová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko,
      děkujeme za krásný komentář. S tím obalem je to přesně tak :-). Ať vyberete cokoliv, určitě budete nadšená. Mějte se krásně a pohodový předvánoční čas, pozdravy opětujeme :-)

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)